Anadolu Fest: Ismarlama bir karar!

Anadolu Fest: Ismarlama bir karar!

Eskişehir Valiliği’nin yasakları nedeniyle Anadolu Fest, 9-12 Haziran’a ertelendi. Festival organizasyonu avukatı Hüseyin Akçar, kararın ısmarlama olduğunu söyledi.

Eskişehir Valiliği’nin 15 gün süreyle açık alanlardaki etkinlikleri yasaklaması nedeniyle, 12-15 Mayıs’ta yapılması planlanan Anadolu Fest, 9-12 Haziran’a ertelendi.

"ALTINI ÇİZE ÇİZE SÖYLÜYORUM" 

Festival organizasyonu avukatı Hüseyin Akçar, "Şu anda planlanan tarih 9-12 Haziran. Planlanan tarih diyoruz, belki de o güne dair Sayın Vali yine kamu güvenliğinin tehdit unsuru taşıyan bir terör örgütü saldırısının haberini bizimle paylaşır. Paylaşır diyorum, çünkü ısmarlama bir karar olduğunu yine altını çize çize söylüyorum" dedi.

Akçar şöyle devam etti:

"KARARI ŞAŞKINLIKLA KARŞILIYORUM"

"Hukukçuyum çok konuşmak istemiyorum ama dilimin döndüğünce de aslında konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yargılaması devam eden bir dava ile ilgili konuşulmaması gerektiğini bilen bir avukatım. Ama maalesef yürütmenin durdurulması isteminin reddine karşı verilen kararı da şaşkınlıkla bir hukukçu olarak karşılıyorum."

"BELKİ VALİ YİNE KAMU GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEN TERÖR SALDIRISI HABERİ PAYLAŞIR"

"Şu anda planlanan tarih 9-12 Haziran. Planlanan tarih diyoruz, belki de o güne dair Sayın Vali yine kamu güvenliğinin tehdit unsuru taşıyan bir terör örgütü saldırısının haberini bizimle paylaşır. Paylaşır diyorum çünkü ısmarlama bir karar olduğunu yine altını çize çize söylüyorum. Valilik çatısı altındaki kolluk kuvvetleri, bağlı olduğu kamu güvenliğini, esenliğini sağlamakla görevli yetkili amirdir. Şu anda bugün itibarı ile Eskişehir’de, nasıl bir kamu güvenliğinin tehdit unsuru olayı olup olmadığı ile ilgili kamuoyuna açıklama yapması zorunluluğu doğmuştur."