Antakya sizi çağırıyor, sanat ve sanatçılar Antakya’da

Antakya sizi çağırıyor, sanat ve sanatçılar Antakya’da

Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm Sanat Merkezi tarafından düzenlenen ArtAntAkyA çağdaş sanat sergileri 15 ülkeden 300 sanatçının katılacağı, 1000 eserin sergileneceği Antakya ya yakışır bir etkinlik olacak

ArAntAkyA International Contemporary Art Show

Yerli ve yabancı güncel sanatı izleyicilerle buluşturmayı amaçlayan, ArAntAkyA International Contemporary Art Show, bu sene ilk kez, 24 - 27 Ekim 2019 tarihleri arasında Antakya Anemon Otel’de gerçekleşiyor.

ArtAntAkyA’nın onur konuğu; 2015 yılından bu yana UNESCO resmî partneri International Association of Art (IAA) Dünya Başkanlığı görevini sürdüren ve aynı zamanda UPSD (Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği) Başkanı olan sanatçı Bedri Baykam olacak. Ödülünü almak ve Antakya da ilk defa düzenlenecek olan ArtAntAkyA’yı incelemek için, Çağdaş Sanat Eleştirmeni Ali Şimşek, Renklerin Dahi İsmi Ressam Ekrem Kahraman ve Ödüllü Fotograf sanatçısı Ozan Sağdıç’la birlikte gelecekler.


Ozan Sağdıç

Antakya Sizi Çağırıyor, Sanat ve Sanatçılar Antakya da sloganıyla başlayan hazırlık çalışmaları son aşamaya geldi. ArAntAkyA International Contemporary Art Show, 24 - 27 Ekim 2019 tarihinde Antakya Anemon otel’ de düzenlenecek. Avrupa'dan sonra Akdeniz havzası, Ortadoğu ve Asya bölgesini kapsayan katılımcı kapasitesiyle, Türkiye'nin yeni Sanat mecrasında, Sanatçı ve Koleksiyon-erlerini bir araya getirmeye hazırlanıyor. ArtAntAkyA katılımcıları, Yurt içi ve yurt dışından Galeriler, Güzel sanatlar fakülteleri, Sanatçı Kolektifleri, Sanatçı İnisiyatifleri ve Koleksiyon-erler olarak kabul edildi. 15 ülkeden 300 sanatçının katılacağı, 1000 eserin sergileneceği ArtAntAkyA International Contemporary Art Show, Antakya Anemon otelde 24 Ekim Saat 18.00 de kapılarını açacak. 3 gün boyunca halka açık ve ücretsiz olacak.