Atakum Belediye Başkanı'ndan müjde: sanatseverler tiyatro ile buluşabilecek

Atakum Belediye Başkanı'ndan müjde: sanatseverler tiyatro ile buluşabilecek

Pandemi döneminde zor günler geçiren Samsun’daki özel tiyatroların ‘destek bekliyoruz’ çağrısına Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci yanıt verdi.

Deveci, koronavirüs salgını nedeniyle zor bir dönemden geçen Samsun’daki özel tiyatroların belediyelere yönelik destek çağrısına yanıt verdi. Mimarsinan Mahallesi’ndeki Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezi’nin yanı sıra Taflan, Çatalçam ve Altınkum’daki salonları, Atakumlu sanatseverlerle buluşabilmeleri için Samsun’daki tiyatrolara ücretsiz olarak tahsis edeceklerini açıkladı.

‘SAMSUN TİYATROLARININ YAŞAMASI GEREKİYOR’

Pandemi dönemi öncesinde Samsun’da çok sayıda kültür ve sanat etkinliğini organize ettiklerini ve desteklediklerini hatırlatan Başkan Deveci şunları söyledi:

“Koronavirüs yaşam biçimimizi değiştirmiş olsa da biz yine kültür ve sanata desteğimizi imkanlar dahilinde devam ettiriyoruz. Samsun’daki tiyatroların yaşaması gerekiyor, temsillerini gerçekleştirip gelir elde etmeleri çok önemli. Sahip olduğumuz koşullar ile Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezi’nin yanı sıra Taflan, Çatalçam ve Altınkum’daki salonlarımızı, temsillerini kent sakinleri ile buluşturmak isteyen Samsun tiyatrolarına ücretsiz olarak açıyoruz. Salonların boş olduğu zaman aralıklarını kullanabilirler.

ATAKUM KÜLTÜR MERKEZİ’Nİ AÇACAĞIZ

Samsun’un sanat yaşamı için daha fazlasını yapmak isterdik fakat kamuoyunun da bildiği üzere, sorumlusu olmadığımız borçlar nedeniyle icra memurlarının kapımızdan eksik olmadığı bir dönemden geçiyoruz. Yurttaşa hizmet götürmek için kullandığımız makinelerden odalarımıza kadar her şey haczediliyor. Bu olumsuz dönemi geride bıraktığımızda kültür ve sanata her daim sahip çıkan Atakumluların, sanatçılarla bir araya geleceği Atakum Kültür Merkezi’ni tamamlayacağız. Atakum bize inanıyor, birlikte başaracağız.”

 

cemil-deveci.jpg