Ayla filmi 18 günde 2 milyon kişi tarafından izlendi!

Ayla filmi 18 günde 2 milyon kişi tarafından izlendi!

Türkiye'nin Oscar adayı Ayla, beyazperdede fırtınalar estiriyor. 18 günde 2 milyondan fazla kişinin izlediği filmin yapımcısı Mustafa Uslu, "İlk günden itibaren ben bu filmi Oscar için hazırladım ve o kalitede yapmaya çalıştım. Çok iddialıyız" dedi.

Türkiye’nin Oscar için ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisinde aday adayı gösterdiği ‘Ayla’ 18 günde 2 milyonu aşkın kişi tarafından izlendi. Vizyona girdiği günden itibaren en çok tercih edilen film olan Ayla’nın yapımcısı Mustafa Uslu, hikayeyi duyduğu andan itibaren resmen aşık olduğunu belirterek, “Filmin izlenme oranından çok memnunuz. Bütün ezberleri bozarak olması gerektiği gibi gerçek bir sinema eseri gibi bir sanat eseri gibi sağlam, emin adımlara Türk sinema seyircisi ile buluşuyor. Herkes bu filimi bağrına bastı. Bir giden bir kere daha gidiyor veya öneriyor. Nitekim gişenin layık olacağı yere geleceğini düşünüyorum. Bugün orta ölçekli bir komedi filmi 7 milyon gibi bir gişe yapıyorsa ‘Ayla’nın da bu rakamları çok rahat geçeceğini düşünüyorum. Ama ‘Ayla’ kısa vadeli değil, uzun soluklu bir periyotta bu rakamı yakalayacağını düşünüyorum. Çünkü olması gerektiği gibi çok sağlam adımlarla ilerliyor. Bu bizi çok mutlu ediyor” dedi.
Filmin etkilerinden bahseden Uslu, Ayla’yı izleyen bir kadının 30 yıldır görüşmediği babasıyla, bir reklamcı erkeğin de 20 yıldır görüşmediği annesiyle barıştığını anlattı.

‘İLK GÜNDEN İTİBAREN OSCAR’A HAZIRLANDIK’

Oscar’da ilk günden beri çok iddialı olduklarını anlatan Uslu, filmi dizayn ederken bütün enstrümanları ona göre oluşturduklarını, ilk günden itibaren Oscar için hazırlandıklarını ifade ederek şunları söyledi: Los Angeles seyahatimizde Türk filmleri haftasında çok başarılı sonuçlar elde ettik. İnsanların ilgileri çok iyiydi. Orada da ‘Ayla’nın etkilerini aldık. Çok güzel geri dönüşler oldu. Hiç beklemediğimiz rakamlara ulaştık. Golden Globe eski başkanı, ‘Ayla’nın Oscar’a ihtiyacı yok ama Oscar’ın ‘Ayla’ gibi bir filime ihtiyacı var’ demesi ayrıca moral verdi. Çok inanıyorum.”

Uslu, bundan sonra da Müslüm Gürses’in gerçek hayat hikayesini anlatan bir film çekeceğini açıkladı.