Azeriler öfkeli... Eurovison'da hile mi yapıldı?

Azeriler öfkeli... Eurovison'da hile mi yapıldı?

Eurovision 2022'de Azerbaycan tarafından yapılan açıklama kafaları karıştırdı. Azeriler öyle bir şey söyledi ki yarışmada hile yapılıp yapılmadığı konuşulmaya başlandı.

2022 Eurovision şarkı yarışmasının kazananı Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna oldu. Ukrayna'nın şampiyon olması ile ilgili de siyasi olduğuna dair yorumlar yapılırken, Azerbaycan'dan yarışma ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

Azerbaycan İTV kanalı, Eurovision organizatörlerinin "teknik sorun var" diyerek Bakü'ye bağlanmadığı ve Azerbaycan jürisi adına başka sonuçları açıkladığını duyurdu.

"FARKLI OYLAMA SONUCUNUN AÇIKLANMASINI İSTEDİLER"

Açıklamada, "Eurovision-2022 şarkı yarışmasının finalinde yaşananlar ve sonrasında alınan kararlar ITV'de üzüntü ile karşılandı. Azerbaycanlı jürilerin oy verdiği ülkelerin isimlerini yarışma organizatörlerine gönderdiğimizi beyan ediyoruz. Söz konusu listeye göre, Ukrayna'ya 12 puan verilmişti. Buna cevaben yarışma organizatörleri İTV temsilcilerinden final gösterisinin sonunda herhangi sebep göstermeksizin ısrarlı bir şekilde farklı bir oylama sonucunun açıklanmasını istediler.