Azra Kohen: Utanç verici, kahroldum

Azra Kohen: Utanç verici, kahroldum

"Fi dizisi ikinci sezonundan itibaren kitapla hiç benzerliği bulunmayacak şekilde karakterlerin alındığı bambaşka, yüzeysel bir hikâyeye, benim açımdan utanç verici hale dönüştü."

Yazar Azra Kohen, siyasi bakışın ilişkilere etkilerine, televizyona uyarlanan ‘Fi’ dizisi ile dava sürecinin yanı sıra toplumda kadının yeri ve önemi üzerine Şalom'a konuştu. Fi dizisinin, kitabıyla hiçbir benzerliğinin bulunmayacak hale getirildiğini belirten Kohen, kendisi için utanç verici olduğunu dile getirdi.

Şalom Gazetesi’nden Zehra Çengil Küçük’ün röportajında yer alan o kısım:

-Fi – Çi – Pi’nin ekranda olması aslında çok ses getirdi ama şu an bir dava süreci var. Bahseder misiniz?

Mahkemeye intikal etti olay. Bana verilen sözler ve bu sözlere uygun bir kontratımız vardı.  Kendimi anlamı korumakla yükümlü hissediyorum. Fi dizisi ikinci sezonundan itibaren kitapla hiç benzerliği bulunmayacak şekilde karakterlerin alındığı bambaşka, yüzeysel bir hikâyeye, benim açımdan utanç verici hale dönüştü, ben de engelledim. İzlerken kahroldum. İkinci sezonu, dördüncü bölümden sonra izlemedim. Çok iyi bir kontratım vardı, çizgiyi bu kadar aşacaklarını düşünmemiştim. Yarattığım karakterlere sahip çıkıyorum. Diziyi bitirmek de çok zordu ama bitirdim.