‘Barbie’ ve ‘Oppenheimer’ beyaz perdede

‘Barbie’ ve ‘Oppenheimer’ beyaz perdede

Bu hafta merakla beklenen iki film ‘Oppenheimer’ ve ‘Barbie’ sinemalarda vizyona girdi.

Sinema salonlarında bu hafta vizyona giren filmlerin arasında en merak edilen iki film Barbie ve Oppenheimer oldu. Christopher Nolan imzalı bilim kurgu filmi ‘Oppenheimer’ ve Margot Robbie ve Ryan Gosling’li ‘Barbie’ gün itibarıyla beyaz perdede seyirciyle buluştu.

Peki bu filmlerin konusu ne anlatıyor?

barbie20260523.webp

BARBIE

Greta Gerwig’in yönetmenliğini yaptığı film, yaşadığı dünyanın koşullarına uymayan ve ‘mükemmel kadın’ imajına uzak olduğunu düşünen bir kadının uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla yolculuğa çıkışını anlatıyor. Barbie, yaşadığı fantastik dünyadan dışlanır ve kimsenin iletişim kurmak istemediği biri halini alır. Uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla bizim yaşadığımız gerçek dünyaya bir yolculuğa çıkar. Bu yeni dünyada, onu kendi evinde dışlanmış kılan farklılıkları, onu özel kılan avantajlara dönüşür.

230525140441-10-barbie-movie.webp

OPPENHEIMER

Memento, Inception, Batman gibi iddialı filmlerin yönetmeni Christopher Nolan, bu kez tarihin akışını değiştiren atom bombasının yapılış hikayesini anlatıyor. Cillian Murphy,  Emily Blunt ve Matt Damon’un  başrollerini paylaştığı filmde ABD’li fizikçi Julius Robert Oppenheimer’ın hayatına odaklanılıyor. Oppenheimer’ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecindeki rolü gözler önüne seriliyor. New Mexico’daki Los Alamos Ulusal Laboratuvarı’nda, Oppenheimer ve ekibi uzun çalışmaların ardından bir nükleer silah geliştirirler. Ama ölümcül icadının Hiroşima ve Nagazaki’de kullanılacak olması, Oppenheimer’ın kendisini projeden uzaklaştırmasına neden olur ve ABD tarafından hedef haline gelir.

oppenheimer-yeni-fragman-christopher-nolan.jpg