Barış Manço, çevrimiçi konserle anılacak

Anadolu rock müziğinin efsane ismi, şarkıcı, besteci, söz yazarı ve televizyon programcısı Barış Manço, aramızdan ayrılışının 22. yılında pandemi nedeniyle her yıl olduğundan farklı anılacak.

Barış Manço, Moda 81300 adresi ile hafızalara kazınan kendi evinde, kendi piyanosu ve silikondan yapılan heykelinin yanı başında düzenlenen online bir konserle seyirci ile buluşacak.


1 ŞUBAT’TA SANAL KONSERLE ANILACAK
7’den 70’e herkesin sevgisini kazanan Barış Manço, Kadıköy Belediyesi’nin Manço ailesi ile birlikte ve Halkbank’ın desteğiyle müze haline getirdiği Barış Manço’nun Moda’daki evinde düzenlenen bir konserle anılıyor. Barış Manço ismini yaşatmak üzere kurulan İzmanço ve İlelebet Barış Manço derneklerinden solistler ile piyanoda Barış Manço’ya geçmişte eşlik etmiş olan Eser Taşkıran’ın yer aldığı bir konserle anılıyor. Kurtalan Ekspres’in üyesi olan ve Barış Manço’nun Mançoloji albümünün de aranjörlüğünü de üstlenen Eser Taşkıran, bu kez Manço’nun kendi piyanosunu kullanacak Barış Manço’nun evinde düzenlenen konser, 1 Şubat saat 17.00’de Kadıköy Belediyesi’nin Youtube, Facebook ve Twitter hesaplarından yayınlanacak.


81300 MODA ADRESİ SANAL TURA AÇILDI
Barış Manço’nun ölüm yıl dönümlerinde her yıl ziyaretçi akınına uğrayan evi bu yıl pandemi nedeniyle kapalı. Ama Barış Manço sevenlerin evi gezebilmesi için http://www.barismanco.kadikoy.bel.tr adresi üzerinden sanal tur hazırlandı. Moda’nın en bilindik 81300 posta kodlu adresi, online olarak gezilebilecek.