Başkan Akgün: Kitap günlerini 3 kat büyütme karar aldık

Başkan Akgün: Kitap günlerini 3 kat büyütme karar aldık

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilki düzenlenen Büyükçekmece Belediyesi Kitap Günleri’nin beklenenin çok üzerinde ilgi gördüğünü belirterek; “2018 yılında gerçekleştireceğimiz ikinci kitap günleri 15 gün olarak yapılacak ve en az üç kat daha büyütülecek” diye konuştu.

Büyükçekmece Belediyesi Kitap Günleri haftasonunda İnci Aral, Mustafa Balbay, Sinan Meydan, Suat Suna, Sinan Akyüz, Ahmet Turgut, Ahmet Yavuz ve İrfan Değirmenci gibi önemli isimleri ağırladı.

KİTAP, OKUYUCUYLA BULUŞTU

Büyükçekmece Belediyesi’nce bu yıl ilki düzenlenen Büyükçekmece Belediyesi Kitap Günleri, 22 yayınevi, 8 sahaf ve bir taş plak koleksiyoncusunun katılımıyla 2-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. Türkiye’nin en çok okunan yazarlarının imza günleri ve söyleşileri ile katıldıkları kitap günleri, müzik dinletileri ve çeşitli sanatsal etkinlikle dolu dolu gerçekleşti. Kitaplarının kapanış programına CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay’da katıldı.

SEVİLEN YAZARLARA İMZA SIRASI

1. Büyükçekmece Belediyesi Kitap Günleri haftasonunda da birbirinden önemli yazarı ağırladı. İnci Aral, Mustafa Balbay, Sinan Meydan, Suat Suna, Sinan Akyüz, Ahmet Turgut, Ahmet Yavuz, İrfan Değirmenci, Nilgün Ilgaz, Aydın Arif, Sacide Bolcan, Nihayet Yıldırım, Sevtap Dudu, Bedrettin Güreş, Semiray Sezgin, Samim İğde, Mehmet Dener, Fatma Melek Boral, Nesrin Aslan ve Gülfer Ceylan Güreş gibi yazarlar okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzaladı. Ayrıca CHP Milletvekili gazeteci - yazar Mustafa Balbay, tarihçi - yazar Sinan Meydan, gazeteci - yazar İrfan Değirmenci, Aydın Arif ve yazar Ahmet Yavuz’un katıldığı söyleşilere dinleyicilerin ilgisi yoğun oldu.

“ÇOK HEYECANLANDIM”

Büyükçekmece Belediyesi Kitap Günleri’nin kapanış programında konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece ailesinin kitap günlerine gösterdiği ilginin kendisini heyecanlandırdığını ve son derece mutlu ettiğini belirterek şunları söyledi: “Mahalli anlamda düzenlenen kitap günlerinin özellikle çocuklarımızın sonrada kitaba ilgi duyanların ayağına gelmiş olması önemli bir fırsattı. Allah nasip ederse gelecek yıl 2. Büyükçekmece Belediyesi Kitap Günleri’ni 15-30 Eylül tarihleri arasında 3 kat daha büyüterek, 15 günlük yapılması konusunda karar aldık. Gördüm ki ilk olmasına karşın kitap günleri, Büyükçekmece Belediyesi’nin yapmış olduğu faaliyetler içerisinde Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nden sonra ikinci konumda kendine yer buldu. Artık bizim ajandamıza işlendi. Kitap günleri her yıl bir öncekinden çok daha kapsamlı olarak devam edecek.” 

KAPSAMI GENİŞLEYECEK

Belediye Başkan Danışmanı tarihçi - yazar Sacide Bolcan, gelecek yıl tespit edilen eksiliklerin giderilerek çok daha fazla yayınevi, yazar ve etkinliğin yer aldığı bir kitap günün organize edileceğini belirterek; “Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’ün bize verdiği yetkiyle gelecek yıl çok daha kapsamlı bir kitap günleri düzenlemeyi planlıyoruz” ifadesini kullandı.