Batu Akdeniz kimdir? Rock'n Roll müzisyeni Batu Akdeniz kaç yaşında ve aslen nereli?

Batu Akdeniz kimdir? Rock'n Roll müzisyeni Batu Akdeniz kaç yaşında ve aslen nereli?

Rock'n Roll müzisyeni Batu Akdeniz, yayınladığı şarkı ve kliplerle dikketleri üzerine çekiyor. Başarılı müzisyenin kim olduğu, kaç yaşında ve aslen nereli olduğu da merak ediliyor.

Ankara çıkışlı Rock müzisyeni Batu Akdeniz hayranları ile buluşturduğu şarkı ve kliplerle büyük beğeni kazanıyor.

ekran-goruntusu-2022-06-28-171544.jpg

Henüz geniş kitleler tarafından keşfedilmemiş olsa da genç ve başarılı müzisyen büyük bir potensiyel barındırıyor. Peki Batu Akdeniz kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında? İşte tüm merak edilenler...

BATU AKDENİZ KİMDİR?

Batu Akdeniz 1992 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Müzikle karşılaşması çocuk korosu ile olan genç müzisyen Ankara Çoksesli Müzik Derneği Korosu’nda 6 yıl boyunca şarkı söyledi ve koro tarihindeki en genç korist olmayı başardı.

14 yaşında gitarla tanışan Batu Akdeniz, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. Müzik hayatına 2012 yılında Çağlar Töngür ve Hakan Kılıç ile birlikte kurduğu Heavy Sky adlı hard rock grubuyla adım atan Akdeniz, grupla birlikte ilk single ve klipleri "Unbreakable" şarkısını "Dreamer" albümünden önce yayınladı.

ekran-goruntusu-2022-06-28-171526.jpg

Şarkının mastering işlemi ise AC/DC, Bon Jovi ve Scorpions gibi rock müzik tarihinin popüler gruplarıyla çalışan Sterling Sound’un mastering ustası Ryan Smith tarafından yapıldı.

Batu Akdeniz, 5 Ekim 2018'de 5 şarkıdan oluşan ilk Türkçe solo albümü "Hayat Böyle"yi yayınladı. "Hayat Böyle"nin ilk klibi albümle aynı adı taşıyan şarkıya çekildi. 

Veysel Değertekin’in yapımcılığında, Murathan Özbek ile Ragıp Ergün’ün yönetmenliğinde çekilen klip, Akdeniz'in "Bir kerecik olsun nefes almış ya da nefessiz kalmış, koşmuş ya da koşarken takılıp düşmüş, kanlı dizlerine bakıp buna gülmüş ya da ağlamış herkesi, aslında hepimizi anlatıyor" sözleriyle tarif ettiği albümünün hikâyesini anlatıyor. Akdeniz, albümde yer alan "Yanlış Biriyle Doğru Hikaye" adlı şarkının akustik versiyonunu arkadaşı Aleyna Talınlı ile birlikte söyledi ve şarkı Spotify’da yaklaşık 1,5 milyonu aşkın dinlenme sayısına ulaşmayı başardı.

ekran-goruntusu-2022-06-28-171504.jpg

Akdeniz, 26 Temmuz 2019 tarihinde "Hareket Vakti" adlı teklisi, 4 Ekim 2019’da ise "Vuruldum" adlı teklisiyle müzikseverlerin beğenisine sundu. "Vuruldum"da yaylı enstrümanları Aleyna Talınlı, Gizem Berrak Taş ve Zümra Azizoğlu çaldı. 2020 yılının ilk günlerinde "Eksik" isimli tekliyi çıkaran müzisyen, daha sonra "Yarın Yokmuş Gibi" adlı EP’sini yayınladı.

7 Şubat 2020’de ise yayınlanan, şarkıların tamamı Murathan Mungan tarafından yazılan "2020 Model: Murathan Mungan" isimli albümün "Gri Pembe" bölümünde "Zalime Kolay" adlı şarkıya can verdi.

Koronavirüs salgını nedeniyle karantina günlerinde ilk albümünde yer alan "Gel Benimle" isimli şarkısını karantina günlerine uyarlayarak "Kal Evinde" şeklinde yeniden yorumladı.

ekran-goruntusu-2022-06-28-171515.jpg

Batu Akdeniz, bu çalışmalarının yanı sıra Youtube fenomeni, yapımcı ve gitarist Karl Golden ile rock klasiklerini yeniden yorumlayarak tüm dünyada dinlendi. Akdeniz, Fransa’nın başkenti Paris’te Le Barde Atomique’de 3 Aralık 2016 tarihinde Karl Golden ve Lion DNF ile ilk kez birlikte konser verdi.

Müzikal yaşamını solo olarak sürdüren Batu Akdeniz’e gitarda Che Mutko Açka, bas gitarda Aslan İstepanov, bateride Bulut Gör, klavyede James D. Taylor eşlik ediyor.

ekran-goruntusu-2022-06-28-171606.jpg

ÜNLÜ İSİMLERLE DÜET

Batu Akdeniz ünlü isimlerle yaptığı düetle de çıkış yakaladı. Kargo grubunun solisti Koray Candemir ile 'Bir Sebebi Var' isimli beğenilen şarkısının düetini yapan Akdeniz, Pamela ile de 'Başka Bir Gün' isimli şarkıda düet yaptı.

ekran-goruntusu-2022-06-28-171555.jpg