Bu 'Ayrılık' çok güldürecek

Bu 'Ayrılık' çok güldürecek

Sevinç Erbulak ve Fırat Tanış yeni oyunları “Ayrılık”ın galası için; Erbulak’ın duygusal bir bağının olduğu, babası Altan Erbulak ve Metin Serezli önderliğinde 1972’de kurulan Çevre Tiyatrosu’nu seçti!

YURT Gazetesi-Gamze MEDENİ/ 20 Şubat Pazartesi akşamı gerçekleşen oyunun galasına Füsun Erbulak, Tilbe Saran, Alper Kul, Betül Arım, Serkan Keskin, Fatma Toptaş, Emre Kızılırmak, Hakan Ummak, Gökçe Özyol, Şencan Güleryüz, Ümit Bülent Dinçer gibi ünlü isimler katıldı.

‘Ayrılık’, usta karikatürist ve yazar Behiç Ak tarafından kaleme alınmış. Yönetmeni ise Prof Dr Semih Çelenk. Kurulduğundan beri üretkenliğinden, çalışkanlığından bir şey kaybetmeyen Tiyatroevi tarafından sahneye konuyor. Sahne tasarımını Başak Özdoğan, ışık tasarımını Emrah Sürücü müziklerini Ebru Muharrem, afişini Emre Duygu yaptı. Fotoğraflarını ise Dilan Bozyel çekti.

Enerjisi, sahne ritmi ve hem metin içi, hem oyuncular arası uyumu yüksek bir oyun ‘Ayrılık’. Sevinç Erbulak ve Fırat Tanış’ı bir araya getiren bu oyun; çok tanıdık, çok bizden. Hepimizin içinde yaşadığı kadın erkek sorunları anlatılıyor. Boşanmış bir çiftin ayrıldıktan bir yıl sonra bir araya gelmesiyle giriştikleri, evlilik ve ayrılık süreçlerinin her anı her birimizin hayatında yaşadığı anlarla örtüşüveriyor. Eğlenceli, sıcak bir güldürü.

Metin, hiç boşluğa düşmeden sürüyor.Yepyeni ve heyecan veren bir metin olduğu kesin. Sevinç Erbulak ve Fırat Tanış isimlerini görünce beklenti çıtasını yükseğe koyuyorsunuz hâliyle. Sahnede çok iyi bir ikili olmuş. Umarım ikisini de sahnede daha sık izleriz. Behiç Ak, malzemesi dozunda, karikatüre dönüşebilecek bir kadın bir erkek karakter yaratmış. Gerçek hayatta sık duyup, sık karşılaştığımız çiftlerden biri.

Bir de hayat boyu hem bireysel, hem toplumsal olarak kestiğimiz ‘pozlara’dokunan bir öykü örülüyor sahnede. Herşeyin bu kadar sözelleştilmesini, konsept hâline, kalıplar hâline gelmesini de eleştiriyor. Oyundan alıntılayarak söylersek, bir omlet üzerine bile o kadar çok konuşuyor ve tartışıyoruz ki, ağız tadıyla bir omlet bile yiyemiyoruz. ‘Ayrılık’ın’ öyküsünü anlatmayı burada keseyim. Gidin izleyin. Takdir sizin.

27 Şubat 2017, Pazartesi akşamı Manavgat Atatürk Kültür Merkezi’nde, 28 Şubat 2017, Salı akşamı ise Alanya Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. “Ayrılık”ın biletleri salonların gişelerinde ve Biletix’te!