Climathon Mersin’de

Climathon Mersin’de

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve İdema Mersin’in ev sahipliğinde, 25-26 Ekim’de Climathon etkinliği gerçekleşti.

Türkiye’de Mersin, İzmir ve İstanbul’da, dünyada ise 115 şehirde eş zamanlı gerçekleşen etkinlikte, iklim krizi ve çevresel sorunlara çözüm bulmak amacıyla inovatif projeler geliştirildi.

İnogar Mersin’de iki gün süren etkinlikte, 6 grubun projeleri, aralarında Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş’in de yer aldığı jüri üyeleri tarafından özenle değerlendirildi. Jüri üyeleri tarafından ilk üçe seçilen projeler ödüllendirildi.

Etkinliğe, Meral Seçer’in yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Serdar Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile ve Çocuk Dairesi yetkililerinden Şerife Hasoğlu Dokucu katıldı. Etkinliğin destekçilerinden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in de katıldığı programda çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilciler yer aldı.