Enis Fosforoğlu 'İyi misin' oyunuyla hem güldürdü hem düşündürdü!

Enis Fosforoğlu 'İyi misin' oyunuyla hem güldürdü hem düşündürdü!

Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde Enis Fosforoğlu’nun 'İyi misin' oyunu sahnedeydi. Fosforoğlu izleyicileri hem kahkahaya boğdu hem de düşündürdü. Fosforoğlu, 'İyi Parti kurulmadan 5 ay önce oyununa 'İyi misin' ismini verdiğini söyledi.

Şişli Belediyesi, kültür etkinliklerine hızlı başladı. Nazım Hikmet Ran'ın 116. doğum yılı etkinliği ile yeni döneme başlayan Şişli Belediyesi ardından Enis Fosforoğlu'nun 'İyi misin' oyunu sahnelendi. Nazım Hikmet Anması'ndaki yer yer eksiklikler bu kez tekrar edilmedi.

Enis Fosforoğlu'nun tek kişilik oyunu 'İyi misin' sık sık alkışlarla kesildi. Fosforoğlu, müfredattan Atatürk'ün çıkarılmasını ince nüktelerle eleştirirken bir öğretmeni ile karşılaşmasını ve onun kensisine'Atatürk'e bu nankörlüğü edenler bana neler yapmaz? dediğini anlattı. Oyununda Türkiye'de son zamanda yaşanan yozlaşmalara dikkat çeken Fosforoğlu Türkçe'nin yeni nesil tarafından doğru kullanılmadığından yakındı.

Fosforoğlu'nun izlemeye gelen arasında Galatasaray Divan Kurulu Üyesi olan Osman Tanburacı da yer aldı. Fosforoğlu, oyunun ilerleyen dakikalarında Tanburacı'ya 'birşeyler söylemek ister misin?' diye sordu. Tanburacı da, Türkiye'de yaşanan son gelişmelere dikkat çekerek 'hem Müslümanım, hem de Laik Cumhuriyet'in vatandaşıyım' ifadelerini kullandı. 'Bizi daha fazla ayrıştırmayın, benim ninem seccadede can verdi, bizler başka yerlerden gelmedik' diyen Tanburacı'nın sözleri büyük alkış aldı.

'İyi misin' oyununa gelen vatandaşlar hem oyundan, hem de Fosforoğlu'nun performansından memnun kaldı. İzleyiciler keyifli bir akşam geçirdi.