Ferhat Tunç konserinde izdiham yaşandı

Ferhat Tunç konserinde izdiham yaşandı

Sanatçı Ferhat Tunç Didim'de seyircilere unutulmaz bir gece yaşattı. Ferhat Tunç konserinde, siyasetin bir araya getiremediği kitleler buluştu. Tunç, sanatın da tehdit altında olduğunu vurgularken, iktidarın yanında yer alan 'sanatçılara' tepki gösterdi.


Sanatçı Ferhat Tunç’un dün akşam Didim Cem Evi bahçesinde gerçekleşen konserinde izdiham yaşandı. Cemevi bahçesini hıncahınç dolduran binlerce kişi, 2 saat boyunca sanatçının seslendirdiği şarkılara eşlik etti.

Didim Cemevi tarafından organize edilen Ferhat Tunç konserine ilgi büyüktü. “Yorucu bir seçim maratonu sonrasında Didim’de bu akşam sizlerle birlikte olmak, türkülerimizi söylemek bana çok iyi gelecek, eminim size de iyi gelir" sözleriyle dinleyicilerini selamlayan sanatçı, programına ana dilindeki “Bıko” adlı ağıtla başladı.

ALMANYA VEKİLLERİNDEN ESKİ BAKANLARA KADAR...

Özel orkestrası eşliğinde sahnede yerini alan Ferhat Tunç, ardı ardına seslendirdiği şarkılarıyla unutulmaz bir gün yaşattı. Konserde Almanya’da Sol Parti Milletvekili Hakan Taş ve SPD'den Volkan Baran, birlikte sahneye çıkarak kısa birer konuşma yaptılar. Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, eski CHP Milletvekili Sırrı Özbek, Sinema Sanatçısı Yusuf Çetin de konseri izleyenler arasındaydı.

TUNÇ: BASKI ARTIYOR AMA ÇÖKÜŞ SÜRECİNE DE GİRDİLER

Ferhat Tunç, her ne kadar “Bu akşam siyaset değil, sanat konuşacak” dediyse de gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi: “24 Haziran tarihi ile birlikte ülke olarak yeni bir rejim dayatmasıyla karşı karşıyayız. Açık söylemek gerekirse bu bir diktatörlük rejimidir. Bu rejimde tek adamın dediği oluyor artık. Bu yeni rejimde insan hak ve özgürlüklerinden bahsedilemez. Bu ülkenin Kürtlerini, Alevilerini ve hatta onun gibi düşünmeyen Türklerini zor bir dönem bekliyor."

'EN FAZLA DOLARI UÇURDULAR!'

Her alanda yaşanan adaletsizliklere ekonomik krizin de eklendiğini belirten sanatçı, "Bu baskıcı iktidarın çöküş süreci başlamıştır. Yaptıkları yollar, köprüler ve hava alanları yağan yağmurlara dayanamıyor, çöküyor. Türkiye’yi uçuracaklarını söylemişlerdi, uçurdukları dolar oldu" dedi.

HEP BİRLİKTE AĞITLAR SÖYLENDİ

Tunç, Sivas Katliamı'nda yitirilenler anısına seslendirdiği “Bir Şehir” adlı ağıdın ardından Hrant Dink anısına 'Sarı Gelin'i Ermenice olarak söyledi. Ardından Gazeteci Metin Göktepe için yaptığı ağıdı seslendirdi. Binlerce dinleyici de ağıda eşlik etti.

SANATÇI İKTİDARIN SUÇUNA ORTAK OLMAZ'

Tunç, iktidarın sanat ve sanatçı düşmanlığının devam ettiğini belirtirken, Ahmet Kaya’yı da andı ve 'Bahtiyar' adlı şarkısını kitleyle birlikte söyledi. Tunç, son zamanlarda iktidarın yanında yer alan-almayan sanatçılar tartışmasına değinerek, şunları söyledi:

"Hangi iktidar olursa olsun, 'hayır' demek sanatçıların görevidir. Sanatçılar her iktidarda muhalif olduğunu unutmamalıdır. Kendilerini iktidarların oyuncağı haline getirenler sanatçı değil, soytarı olur. İktidarlar sanatçıyı teslim alarak kendi pisliklerini kapatmaya çalışırlar aslında. İktidarın yanında saf tutan bir sanatçı; iktidarın işlediği bütün suçlara da çanak tutmuş olacaktır. İktidarın yanında saf tutanlar, savaşı meşrulaştırmaya hizmet ettiği gibi, iktidar eliyle işlenen insanlık suçlarına da ortak olmuş sayılır. Ülkemizde iktidarın yanında durduğunu söyleyen biri, asla sizlerin, halkın ve hakikatin sanatçısı değildir." Tunç'un bu sözleri büyük alkış aldı.

DEMİRTAŞ'A SELAM

Tunç,konuşmasının ardından somut suçlamalar olmamasına rağmen tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'a ve haksız yere tutsak edilenlere selam göndererek, kitleyle birlikte 'Özgürlük Mahkumları'nı seslendirdi.

Konserin finalini 'Çav Bella' ile yapan sanatçı, Didim Cemevi bahçesini dolduran binlerce insana unutulmaz bir gün yaşattı.