Geçmişle geleceği barıştırmaya çalışan öğretmenin kitabı: Kallavi Kelimeler

Geçmişle geleceği barıştırmaya çalışan öğretmenin kitabı: Kallavi Kelimeler

Dünya denen küçük bir sokağın köşe başında oturmuş ve geçmişle geleceği barıştırmaya çalışan öğretmen bir yazar kelimeleri kallavi yapabilmek için okuyucusuna sesleniyor.

Umuttan, kardeşlikten, birleştiricilikten, boş vermeyişten meydana gelen bir deneme: Kallavi Kelimeler.
Dünya denen küçük bir sokağın köşe başında oturmuş ve geçmişle geleceği barıştırmaya çalışan, Samsun'un Ayvacık ilçesinde öğretmenlik yapan Kaşif Yazıcı kelimeleri kallavi yapabilmek için okuyucusuna sesleniyor. 

 Kallavi Kelimeler, Milli Mücadele’nin ilk adımının atıldığı Samsun’a, kurtuluşun imza kenti İzmir’e ve aydınlık geleceğimiz çocuklarımıza adanmış bir deneme ve eleştiri kitabı. 35 deneme, 20 kitap eleştirisiyle toplam 55 başlıktan oluşan kitapta “Neyse!” deyip vazgeçmeyenlerin, keşkelerinden pişman olanların, kendi hakikatiyle çelişenlerin, kıymeti yolculuğun kendinde olan yolcuların ve toplumun gariplerinin mücadelesini okuyacaksınız. Kallavi Kelimelerle umutlanacak, düşüncesine bakmadan yanınızdakine sımsıkı sarılacak, toplumu binlerce yıldır olduğu gibi bir arada tutmaya devam eden Anadolu kardeşliğine adayacaksınız kendinizi ve sorunları değil dermanları büyüteceksiniz bu ülkenin güzel çocukları için. 

 Kallavi Kitaplar eleştirileriyle akıcı okumanın hiç durmadan devam etmesini amaçlayan, farklı farklı metin türlerinin okuma zevkine katkısını irdeleyen, kendi beğenisini başka okurların da beğenisi için sunan bir kitap. Yazarların ve şairlerin karşı fikirlerini ve kavgalarını değil, eserlerini ön plana alarak bir barış ormanı oluşturmaya çalışıyor edebiyat dünyasında öğretmen yazar Kaşif Yazıcı. Herkesin kendinden bir parça bulacağını umarak Anadolu kardeşliğini ön plana çıkartmak istiyor yazar. “Ömrünü adayacağın şiirin kimden geleceği belli olmaz. Onlar yürekleriyle yaşarlar. Onlar ne kadar büyük şair olurlarsa olsunlar, bir köy türküsü duyunca şairliklerinden utanacak kadar Anadolu’durlar. Anadolu’da hangi köye giderseniz gidin, birbiriyle küs kardeşlere rastlarsınız. Küstürler ama hakikat hep kardeştirler.” diyerek okuyucusunu bekliyor Kallavi Kelimeler’iyle…

Kallavi Kelimeler kitabını satın almak için: https://www.kitapyurdu.com/kitap/dogrudanyayincilik/613743.html