Genco Erkal: İktidarın Atatürkçülüğü bir hesap işi

Genco Erkal: İktidarın Atatürkçülüğü bir hesap işi

Usta oyuncu Genco Erkal AKP İktidarının birden bire Atatürkçü olmasını değerlendirdi. Erkal "İktidarın Atatürkçülüğü bir hesap işi; 50+1'e ulaşmak için her yol mübah" dedi

Usta oyuncu Genco Erkal,  gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Son zamanlarda tartışma konusu olan AKP iktidarının 'Atatürkçü' söylemini eleştiren Genco Erkal, iktidarın birdenbire 'Atatürkçü' kesildiğini söyleyerek "İnanılır gibi değil" dedi. Usta oyuncu, "Hepsi de hesap, işte 50 + 1’e ulaşmak için her yol mübah... Bundan sonra nerelere gideceğiz bilemiyorum seçimlere kadar. Ama bu sefer zor, paçalar sıkıştığından nereye saldıracaklarını bilmiyorlar" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yerine yapılacak yeni proje hakkında da değerlendirmede bulunan Erkal, "Onu yaptıranlar da ağızlarıyla kuş tutsalar benim gözümde bir değeri yok. Asıl mesele o binanın, bir simge bina olan AKM’nin, kültür yaşamımızın en önemli merkezlerinden birinin bu şekilde çürümeye terk edilmesidir" ifadelerini kullandı. (Cumhuriyet)