İngiliz yazar Warner 17-18 Kasım'da İstanbul’da

İngiliz yazar Warner 17-18 Kasım'da İstanbul’da

Ünlü İngiliz yazar Dame Marina Warner, ‘Kültürde Kadın Gücü’ programı kapsamında 17 ve 18 Kasım tarihlerinde, ‘kadın’ ana teması altında Yapı Kredi Kültür Sanat - Loca ve Kadın Eserleri Kütüphanesi’nde iki konuşma ile sanatseverlerle buluşuyor.

British Council, kültür-sanat alanındaki kadın profesyonellerin mesleki ilerlemesini desteklemeyi ve alanlarında değişim gerçekleştirebilme potansiyellerini teşvik etmeyi amaçladığı ‘Kültürde Kadın Gücü’ programı kapsamında, The British Academy tarafından ‘Yaşam Boyu Başarı’ madalyasına layık görülen ve 2015 yılında İngiliz Onur Nişanı olan Dame unvanını alan kurgu, eleştiri ve tarih yazarı Marina Warner’ı ağırlıyor. ‘Bir Zamanlar, Bir Ülkede... Masalların Kısa Tarihi’ kitabının ünlü İngiliz yazarı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kadın Araştırma Uygulamaları ve Araştırma Merkezi ve Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı iş birliğiyle 15-24 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kadın Yazısı Festivali’nin konuğu oluyor.

British Council’ın desteğiyle, festival kapsamında 17 ve 18 Kasım tarihlerinde iki önemli konuşmaya imza atacak olan Marina Warner, odağında ‘kadın ve peri masalları’ konusunun işlendiği söyleşileriyle sanatseverlerle buluşacak. Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi’nde 17 Kasım Pazar günü saat 16.30’da gerçekleştirilecek ilk söyleşi ve okumada Warner’a, ‘Otopsi’ romanının yazarı Özge Lena eşlik edecek. ‘Dilek ve Uyarılar: Klasik masallardaki Cadı ve Kız’ ana başlığıyla Marina Warner’ın ‘Bir Zamanlar, Bir Ülkede... Masalların Kısa Tarihi’ kitabına da atıfta bulunan söyleşide, Pamuk Prenses, Rapunzel ve Uyuyan Güzel gibi Avrupa’dan yayılmış peri masalları tartışılacak ve dramatize edilen kadınlar arasındaki mücadelelerin anlamları ve amaçları ortaya çıkartılacak.