Johnny Deep hayranlarını üzen haber

Johnny Deep hayranlarını üzen haber

O dünyanın en ünlü ve en çok kazanan aktörlerinden biri. Ancak uzun süredir bir şiddet tartışmasının baş rolünü üstleniyor. Johnny Depp, The Sun gazetesine açtığı "iftira" davasını kaybetti. Akıllarda ise şu soru işareti var: Johnny Depp'in kariyeri bitiyor mu?

Bir ünlü oyuncunun eşine veya sevgilisine şiddet uyguladığı iddiası gündeme geldiğinde diğer vakalarda olduğu gibi genelde kadının beyanı esas olmuyor. İşin içine başka ünlü arkadaşların beyanları ve hayranların desteği de dahil oluyor. Haliyle sosyal medya da tartışmaların odağında yer alıyor. Johnny Depp ile kendisi gibi oyuncu olan eski eşi Amber Heard arasındaki olayda da böyle oldu. 2016 yılında Amber Heard’ın açtığı dava sonucu çift boşandı. Mahkeme Johnny Depp’in o dönem 30 yaşında olan Amber Heard’a 7 milyon dolar tazminat vermesine hükmetti. ABD’li aktrisin bu parayı şiddet gören kadınlara yardım eden derneklere bağışladığı belirtildi. Ancak boşanmanın gerçekleşmesine rağmen her şey bitmedi. İngiliz The Sun gazetesinin şiddet iddialarını gündeme getirdiği günden beri tartışmalara başka bir boyut eklendi. Ünlü çiftin olaylı ayrılığının etkileri sürüyor. Şimdi Johnny Depp ve Amber Heard meselesini birkaç farklı noktadan ele alacağız.

Johnny Depp, eski eşi Amber Heard’e şiddet uyguladığı iddiasını gündeme taşıyan The Sun’a “iftira” davası açmıştı. Ünlü aktör imajının zedelendiğini söyleyerek The Sun’dan tazminat talep etmişti. Geçtiğimiz günlerde dava sonuçlandı ve Johnny Depp kaybetti. Gazetenin sözcüsü ise kararın ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı. “The Sun direndi ve yirmi yılı aşkın süredir aile içi şiddet mağdurları için kampanya yürüttü. Aile içi taciz mağdurları asla susturulmamalıdır.” Amber Heard’ü mahkemeye ifade verme cesareti için tebrik eden gazete, yargıca da “dikkatli değerlendirmesi” için teşekkür etti.

KADINLARIN UYSAL VE İTAATKÂR OLMALARI BEKLENİYOR”

Ceza hukuku alanında uzman olan ünlü avukat Helena Kennedy QC, Türkiye’de de bu tip vakalarda tartışma konusu olan bir konuya dikkat çekiyor. Cinsiyet ayrımcılığı konusunda da hukuki anlamda bir otorite olarak kabul edilen ünlü avukat, istismara uğramış kadınların “uysal ve itaatkâr” olmalarının beklendiğini söylüyor.

Amber Heard ile yüksek mahkemede görüşen Helena Kennedy QC, genç kadının Johnny Depp hakkındaki şiddet iddiaları yüzünden sosyal medyada ölüm tehditlerine ve kadın düşmanı saldırılara maruz kaldığını söyledi. “Hırpalanmış kadınlar sempati duymamız için uysal ve itaatkar görünmek zorundadır” diyen avukat, “Ben kadınları çok kez temsil ettim. Ancak direndiklerinde bir şekilde şefkat haklarını kaybediyorlar. Amber Heard’ün direndiğine şüphe yok ama bu onu onaylanabilir kılmıyor” diye konuştu.