Kapanış partisi 'Facebook İstasyon'da yapıldı

Kapanış partisi 'Facebook İstasyon'da yapıldı

Bu yıl 'Yedinci Kıta' temasıyla hayata geçirilen 16. İstanbul Bienali’nin kapanış partisi, Facebook’un İstanbul’daki topluluk merkezi 'Facebook İstasyon'da yapıldı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 16. İstanbul Bienali’nin kapanış partisini Facebook’un Türkiye’deki ilk topluluk merkezi 'Facebook İstasyon'da gerçekleştirdi. Facebook’un bu yıl, katkı sağlayan kuruluşlardan biri olduğu 16. İstanbul Bienali’nin başlığı Yedinci Kıta’ydı. Nicolas Bourriaud’nun küratörlüğünü üstlendiği Yedinci Kıta, insanoğlunun yarattığı kültürel ve çevresel kirliliğe dikkat çekti. Bienal, bu yıl 14 Eylül-10 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da üç farklı noktada gerçekleşti: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Pera Müzesi ve Büyükada.
Uluslararası dünyadan ve Türkiye’den 300’den fazla sanatçı, sanat profesyoneli, basın ve destekçinin katıldığı 16. İstanbul Bienali’nin Kapanış Partisi, Facebook ev sahipliğinde Facebook İstasyon’da gerçekleşti. Partide sahnede elektro-akustik üçlü Islandman; DJ kabininde ise Mr. Sür ile Kerem A. vardı.
Kapanış partisi, İKSV ve Facebook’un İstanbul Bienali’ni kapsayan işbirliğinin üçüncü ayağı oldu. İşbirliği kapsamında, Türkiye'deki Fransız Kültür Merkezi, Hollanda Ankara Elçiliği, Goethe Enstitüsü ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından yürütülen Be Mobile –Create Together! misafir sanatçı programının söyleşilerinden biri de Facebook İstasyon’da yapıldı.