Kapatıyoruz!

Kapatıyoruz!

Etkisi artarak devam eden koronavirüs tehlikesi, ülke genelinde kültür sanat etkinliklerinin iptal edilmesine ya da ertelenmesine yol açtı.

Koronavirüs (COVID-19) dünya çapında etkisini artırarak devam ederken, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonucunda geçtiğimiz günlerde ülkemizde de görüldüğü açıklanmıştı. Koronavirüs tehlikesi gerekçesiyle alınan korunma tedbirleri kapsamında, ülke genelinde kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen kültür sanat etkinlikleri hakkında bir biri ardına iptal/erteleme kararları alındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı etkinlik ve organizasyonların nisan ayının sonuna ertelenmesini karara bağlarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mart boyunca etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı. Çok sayıda sanatçı da kişisel etkinliklerini iptal etti. Etkinlikler hakkında bilgi kurum, kuruluş ve kişisel etkinlikler kamuoyu ile paylaşıldı.

Vizyonda zorunlu erteleme

Bu hafta vizyona girmesi beklenen Ezel Akay’ın filmi 9 Kere Leyla’nın gösterimi ileri bir tarihe ertelendi. Müstakbel Damat filminin galası ise iptal oldu.

Malazgirt 1071, Adanış: Kutsal Kavga, Aslan Hürkuş: Kayıp Elmas filmlerinin de gösterimleri ertelendi.

Ünlü isimlerden iptal açıklamaları

Cem Yılmaz, etkinlik iptali haberini sosyal medyadan duyurdu. Yılmaz, “Sevgili arkadaşlar, değerli seyircilerim.. Hal böyleyken böyle. Avrupa turnesi ile ilgili erteleme ve iptal mecburiyeti oldu. Bilgi aldıkça duyuru yapacağım” ifadelerini kullandı. Ajda Pekkan, Aşkın Nur Yengi, İlker Ayrık, Müjdat Gezen ve Ata Demirer gibi isimlerin etkinliklerine de koronavirüs engeli geldi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü

Tüm dünyada görülen koronavirüs nedeniyle 14 Mart Cumartesi gününden Nisan ayı sonuna kadar Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak gerçekleştirilecek tüm sanatsal etkinliklerimizin ertelenmesine karar verilmiştir. Sağlıklı ve sanat dolu günlerde milletimizin hizmetinde olma dileğiyle, "önce sağlık" düsturu ile alınan kararı tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bünyesindendeki bazı birimleri 1 Nisan tarihine kadar durdurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Şehir Tiyatroları, İSMEK ve İBB’ye bağlı müzelerdeki etkinliklerin ve ziyaretlerin ay sonuna kadar durdurulduğunu açıkladı. İmamoğlu, Nisan ayı başında yapılacak değerlendirmelerin ardından etkinliklere devam edilip, edilmeyeceğine karar verileceğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri nedeniyle tüm kültür sanat etkinliklerini iptal etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi

İzmir’de de Buca’da, Bornova’da, Karşıyaka’da ve Narlıdere’de birçok etkinlik iptal edildi. 22-30 Mart’ta Narlıdere’de yapılması planlanan Tiyatro Festivali de iptal olan etkinlikler arasında.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi düzenlediği konser, tiyatro, sergi, panel gibi tüm kapalı alan etkinliklerini 2 Mayıs 2020 tarihine kadar iptal ettiğini açıkladı.

Bakırköy Belediye Tiyatroları

Salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla tiyatromuzun tüm sahnelerindeki etkinlikler 12 Mart 2020 tarihinden 27 Mart 2020 tarihine kadar tedbiren iptal edilmiştir.

Ataşehir Belediyesi

Ataşehir Belediyesi, konser, sergi, atölye gibi tüm kültürel etkinliklerini 1 Nisan’a kadar durdurduğunu açıkladı.

Üsküdar Belediyesi

Üsküdar Belediyesi, 13 Mart Cuma akşamı saat 20.00’de, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğini açıkladığı Aydilge konserinin, T.C. Sağlık Bakanlığı’nın da almış olduğu önlemler kapsamında iptal edildiğini açıkladı.

İş Sanat

İş Sanat, 30 Nisan 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeyi planladığı etkinliklerini ileri bir tarihe erteleme kararı aldı. Bu kapsamda 15 Mart Robot Pinokyo, 30 Mart Parlayan Yıldızlar, 6 Nisan Sait Faik hikâye dinletisi, 7 Nisan Tiflis Senfoni Orkestrası, 15 Nisan Lahza & Kenan Doğulu, 19 – 20 Nisan Sabahattin Ali hikâye dinletisi, 26 Nisan Fırtına, 27 Nisan Parlayan Yıldızlar etkinlikleri ile Türkiye İş Bankası Müzesi ve İktisadi Bağımsızlık Müzesi’ndeki atölye çalışmaları ertelendi.

Akbank Sanat

Koronavirüs korunma tedbirleri kapsamında Akbank Sanat bünyesinde Mart ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan konser, söyleşi, seminer, atölye çalışmaları, dans dersleri, film ve tiyatro gösterimleri ileri bir tarihe alınmıştır.

16.Akbank Kısa film Festivali'nin halka açık tüm gösterimleri ve etkinlikleri ileri bir tarihe ertelenmiştir. 16.Akbank Kısa Film Festivali'nin yarışmalı bölümleri ise, jüri üyelerinin değerlendirilmeleri sonucunda gerçekleştirilecektir. Ödül kazanan sanatçılar önümüzdeki günlerde açıklanacak ve ödüller sahiplerine ulaştırılacaktır.

Etkinliklerimizin yeni zamanlaması ile ilgili bilgilendirmeyi en kısa sürede sizlerle paylaşacağız.

Saygılarımızla

Borusan Contemporary

Borusan Contemporary’nin yeni koleksiyon sergisi Düş Suda’nın açılış haftasına özel olarak 21 Mart Cumartesi günü düzenlenmesi planlanan küratörlü sergi turu tedbir amaçlı olarak ertelenmiştir. Borusan Contemporary 14-15 Mart tarihleri arasında yeni sergi hazırlıklı nedeniyle ve 21 Mart itibarıyla sağlık önlemleri kapsamında kısa bir süre ziyarete kapalı olacak. Etkinliğin gerçekleştirileceği tarih önümüzdeki günlerde duyurulacak. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Mamut Art Project

Mamut Art Project’in sekizinci edisyonunu, 1-5 Nisan 2020 tarihleri arasında İstanbul KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleştirmeyi planlıyorduk. T.C. Sağlık Bakanlığı’nın da almış olduğu önlemler ve verdiği tavsiyeler doğrultusunda, sanatçılarımızın, tüm ekiplerimizin ve misafirlerimizin sağlığıyla ilgili hassasiyetimiz gereği, etkinliğimizi ertelediğimizi üzülerek bildiririz.

Tam Faktoring Sanat

Genel halk sağlığı durumunu ve başta Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının konu hakkındaki uyarı ve açıklamalarını göz önüne alarak yaptığımız değerlendirmeler sonucunda; Tam Faktoring Sanat Tarihi Yarımada’dan Yansımalar Fotoğraf Sergisi Açılışımızı iptal etmenin daha doğru olacağına karar verdik.

25. İzmir Kitap Fuarı

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 25. İzmir Kitap Fuarı yeni koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi. 11-18 Nisan 2020 tarihleri arasında Kültürpark – Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda yapılması planlanan fuarın Haziran ayı içinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Fifteen Seconds Festival Ertelendi

21-22 Nisan tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye’nin ilk anti-konferansı Fifteen Seconds Festival’in koronavirüs salgını sebebiyle 3-4 Kasım 2020 tarihlerine ertelenmesi kararı alındı.

Uluslararası Arapça Kitap ve Kültür Günleri

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kültürel etkinlikler ve organizasyonların ertelenmesine dair kararına istinaden, 28 Mart – 5 Nisan tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 5. Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri ile etkinlik programı dahilindeki Uluslararası İlim Membaı Mâverâünnehir Sempozyumu, ileri bir tarihe ertelenmiştir.

UNIQ Hall ve Zorlu PSM'den herhangi bir etkinlik iptali açıklaması yapılmadı.