Mabel Matiz'in Karakol'u sansürlenmişti: Ağlıyorum ama sevinçten

Mabel Matiz'in Karakol'u sansürlenmişti: Ağlıyorum ama sevinçten

Mabel Matiz'in Karakol isimli şarkı klibi yobazlar tarafından hedef haline getirilmişti. Mabel Matiz'den sansürlenen klibine ilişkin açıklama geldi.

Mabel Matiz'in, Onur Haftası'na yakın bir zamanda çıkardığı ve LGBTİ+ göndermesi bulunan Karakol isimli şarkı klibi büyük ses getirdi.

Karakol klibinde ünlü şarkıcı Mabel Matiz'e destek veren de vardı tepki gösteren de. 

fwqsaw-waaeqyt1.jpg

YOBAZLAR MABEL MATİZ'İN KARAKOL'UNU HEDEF ALDI

Mabel Matiz'in Karakol klibindeki LGBTİ+ vurgusu dinleyicileri karşı karşıya getirdi. Bir grup yobazın, şarkıya tepki göstermek için başlattığı "HaddinibilMabelMatiz" hashtagi Twitter'da Trend Topic (TT) oldu ve çok konuşulanlar arasına girmeyi başardı.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı ise Mabel Matiz'in Karakol klibi için RTÜK'ün sansür için harekete geçtiğini sosyal medya hesabından paylaştı ve şöyle dedi:

"RTÜK TEK TEK TÜM MÜZİK KANALLARINI ARADI"

"RTÜK, Mabel Matiz'in son şarkısı için tek tek tüm müzik kanallarını arayarak “yayınlamamalarını” yoksa olacaklar konusunda aba altından sopa gösterdi. Çıkıp yekten “yasakladık” diyemiyorlar ki duruma göre geri dönüş yapabilsinler. Kendi gibi olmayan her şeye, düşünceye karşılar…"

ekran-goruntusu-2022-07-03-101705.jpg

SANAT CAMİASINDAN MABEL MATİZ'E DESTEK

Öte yandan Mabel Matiz'in Karakol klibine büyük destek vardı. Sanat camiasından Sıla, Gülşen, Hazal Kaya, Berna Laçin ve Demet Sağıroğlu gibi isimler meslektaşlarına destek verdi.

MABEL MATİZ'İN KARAKOL ŞARKISI YOUTUBE'DA 1 NUMARA OLDU

Mabel Matiz'in 'Karakol' isimli şarkı klibi YouTube'da Trend Videolar Listesi'nde 1 numara olmayı da başardı. Bu defa "MabelMatizinYanındayım" hashtag'i Twitter'da TT olarak gündeme gelmeyi başardı.

Gelişmelerin ardından sessizliğini bozan ünlü şarkıcı Mabel Matiz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ağlıyorum ama sevinçten" diyerek bir paylaşım yaptı. 

İşte Mabel Matiz'in destekçilerine teşekkür ettiği o paylaşımı:

ekran-goruntusu-2022-07-03-100755.jpg