Merakla beklenen kitap okuyucularla buluştu!

Merakla beklenen kitap okuyucularla buluştu!

O başarılı bir avukat ve aynı zamanda bir yazar... Mehtap Demirhan Özdemir'in yeni kitabı çıktı. 'MEŞE Gelecek ve geçmiş kısır bir döngüdür...' başlıklı roman raflarda okuyucularını bekliyor...

Avukat Mehtap Demirhan Özdemir'in içtenlikle kaleme aldığı yeni kitabı MEŞE satış noktalarında değerli okuyucularını bekliyor. İkinci Adam yayınları tarafından ilk basımı yapılan deneme türündeki romanda gelecek ve geçmişin aslında kısır bir döngü olduğuna vurgu yapılıyor ve okuyucuya 'Siz keşke dememeye bakın...' mesajı veriliyor.

yazar.jpg

Kitabın yazarı avukat Mehtap Demirhan Özdemir'in kitap hakkında önsözleri ise okuyucunun merakını artırmaya yetiyor.

"Genetik dizilim gibi hayatın da bir dizilimi var. Bu dizilim bildiğiniz veya bilmediğiniz hikâyelerle dolu. Her daim bir hikâyenin parçasısınız. Gökyüzündeki bir bulut, yaprakları dökülmüş bir ağaç veya bir mezar taşı olmanız bunu değiştirmez. Gözlerim gördü, kulaklarım duydu bu hikâyeleri. Ve ben de bağlanmalarını sağladım."

mese.jpeg

Yazar Mehtap Demirhan Özdemir, kitabını bizler için şu sözlerle özetliyor:

Kitabımda bir kaç karakter var ve bu karakterlerin iç dünyası ile okuyucu birebir muhatap. İşimiz gereği insanların iyi- kötü pek çok yönünü görüyoruz.  Bu yönlerin okuyucuya anlatılmasını istedim. Hepimizin bildiği insani yönler, duygular, düşünceler aslında. Ben bu bildiğimiz aşk, sevgi, kader, acı, isyan, ölüm, yaşam, korku, özlem gibi bir çok duygu ve düşüncenin birbiri ile farklı etkileşimlerini sohbet tadında aktarmaya çalıştım. 

Ayrıca; beni derinden etkileyen olayları bu karakterler ile yeniden hatırlatmak istedim. 

Bu nedenle; Karakterlerin hikayeleri bir kurgu ile birbirine bağlanırken, okuyucu geçmiş- şimdiki- gelecek zamanlara gidip gelecek. 

Okuyucu kendini farklı zamanlarda bulacak. Bu nedenle; son sayfada zaman çizelgesi de var.

3 sene oldu yazalı ancak düzeltmelerim olsun diye 3 sene sonra tekrar kitabı ele aldım ve şimdi tüm büyük kitapevlerinde raflarda, internet satışlarında. 

Aynı zamanda avukat olan Mehtap Demirhan Özdemir, kendisini yazmaya iten sebepleri şöyle aktarıyor:

Beni kitap yazmaya iten sebeplerin başında: beni derinden etkileyen önemli olayları, insanları, hayvanları, bitkileri, şarkıları, yemekleri, içecekleri, savaşları, insanların iç dünyası ile yaşatmak, hatırlatmak isteği var. 

Hepimizin hikayesinde olan duyguların, düşüncelerin, hikayeden hikayeye başkalaşımı, hikayelerin birbirine dokunuşları, bilmeden insanların birbirlerinin hayatından geçişleri çok önemli. Farkında olmadan birileri veya bir şeyler hayatımıza giriyor ve çıkıyor. Biz de farkında olmadan birilerinin hayatına girip çıkıyoruz. Bu birilerinin ve bizim hikayelerimiz var kitapta.

Sonuçta; hayat devam ediyor ama okuyucu keşke dememek için hayata katılmamız gerektiği sonucuna ulaşsın istiyorum. 

Benim esasında hukuki konularda makalelerim var. Ama bu kitap mesleğim ile alakalı olmayan, ülkemizi, dünyayı, insanlığı etkileyen konularla alakalı.

yazar-2.jpg


Yazarın merak edilen kitabı MEŞE, şimdiden çok okunanlar arasında yerini alacak..