Michael Gambon vefat etti

Michael Gambon vefat etti

Dünyaca ünlü film serisi Harry Potter’in baş karakterlerinden Dumbledore rolüyle adını dünyaya duyuran Michael Gambon hayatını kaybetti.

8 seriden oluşan Harry Potter film serisi ile bütünleşen karakterlerden biri de Hogwarts Okulu'nun bilge ve saygın hocalarından Dumbledore karakterini oynayan  Michael Gambon idi. 82 yaşındaki Michael Gambon’dan bugün üzen haber geldi. 

HAGRİD DE GEÇEN YIL VEDA ETMİŞTİ 
Geçtiğimiz yıl ekim ayında ise Harry Potter’in sevilen karakterlerinden Hagrid karakterini oynayan Robbie Coltrane’nin ölüm haberi Harry Potter hayranlarını üzmüştü. 82 yaşındaki Michael Gambon’dan ise üzen haber bugün geldi. Ünlü oyuncu 82 yaşında hayatını kaybetti. 

MICHAEL GAMBON KİMDİR?
Vikidedi'den derlenen bilgiye göre; Michael Gambon ilk önce bir mühendis olarak çalışmaya başladı. 21 yaşındayken kesinlikle bir aktör olmak istediğine karar verdi. Oyunculuk kariyerine 1963'te Dublin'deki Edwards/MacLiammoir Gate Tiyatrosu'nda başladı. Old Vic'teki Ulusal Tiyatro'nun ilk üyelerindendi. Lawrence Olivier'nin yönettiği bu tiyatroda pek çok oyunda rol aldı. 

Gambon, Hogwarts Okulu'nun bilge ve saygın müdürü Albus Dumbledore rolü Richard Harris'in vefatından sonra kendisine verildi. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (2004), Harry Potter ve Ateş Kadehi (2005), Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (2007) ile Harry Potter ve Melez Prens (2009), Harry Potter ve Ölüm Yadigarları (2010-2011) filmlerinde bir kez daha karşımıza çıktı.