Mor ve Ötesi, Funda Arar, Derya Uluğ... Yasaklara inat sanat, yasaklara karşı melodi

Mor ve Ötesi, Funda Arar, Derya Uluğ... Yasaklara inat sanat, yasaklara karşı melodi

Yaşam tarzına müdahale, konser ve festival yasaklarına inat yapılan konserlerde, iptal edilen konserler protesto edildi.

Son dönemde sanat ve müzik camiasını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. Pandemi gerekçesiyle saat 00.00'dan sonra yasaklanan ve son kararla 01.00'e çekilen müzik yasağı, Eskişehir'de Anadolu Fest'in iptal edilmesi, son olarak da Melek Mosso'nu da yer aldığı konserde Mosso'nun etkinliğinin iptali büyük tepkiye yol açtı.

FUNDA ARAR VE DERYA ULUĞ'DAN MELEK MOSSO'YA DESTEK

Melek Mosso'nun konserinin AGD adı verilen bir grubun baskısı sonrasında Isparta'da iptal edilmesinin ardından aynı etkinlikte sahne alacak olan Funda Arar ve Derya Uluğ da tepki göstererek konsere çıkmayacaklarını belirtti.

ekran-goruntusu-2022-05-29-093147.jpgekran-goruntusu-2022-05-29-093156.jpg

MOR VE ÖTESİ: HER ŞEY ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK

Mor ve Ötesi grubu ise, Vodafone Park'ta (Eski İnönü Stadtı) verdiği konserde "Çok yakında her şey daha güzel olacak" diye müzikseverlere seslendi ve on binlerce kişiyi şarkılarıyla coşturdu.

HARUN TEKİN'DEN GEZİ PARKI MESAJI

Grubun solisti Harun Tekin, konserde yaptığı konuşmada Gezi Davası'nda hapis cezası alan Mücella Yapıcı ve Can Atalay’ı anarak, "Bugün burada yalnız olmadığımızı gördük. Ama yalnız olmadığını bilmesi gereken başkaları da var. Mücella abla da yalnız değil, Can Atalay da yalnız değil" dedi.
 
Mor ve Ötesi, Gezi Parkı eylemlerinin 9. yıl dönümünde verdiği konseri ise "Park" isimli şarkısıyla bitirdi.