Nasife Canbolat: “Müzik Dinleme Alışkanlıklarımız Değişiyor!”

Nasife Canbolat: “Müzik Dinleme Alışkanlıklarımız Değişiyor!”

Müzik dinleme alışkanlıklarımızın zaman içerisinde değişime uğradığını ifade eden Şarkıcı Nasife Canbolat, “Vinil Plaklardan Streaming Platformlara ulaştık.

Müzik dinleme alışkanlıklarımızın zaman içerisinde değişime uğradığını ifade eden Şarkıcı Nasife Canbolat, “Vinil Plaklardan Streaming Platformlara ulaştık. Bu durum, müziğe kolay ulaşabilmemizi mümkün kıldığı için müzik sektöründeki gelişmeler bir hayli önemli!” ifadelerinde bulundu.

Müzik sektöründe çalışmalarda bulunan Nasife Canbolat, sektöre dair çeşitli analizlerde de bulunuyor. Müzik sektöründeki gelişimleri değerlendiren Canbolat, konuyla ilgili açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Müzik sektöründeki gelişmeleri çok daha iyi anlayabilmek için zamanda geriye gitmek ve müzik piyasasının ilk dönemlerinde meydana gelen gelişmeleri analiz etmek gerekiyor. Vinil plaklar, teypler, kasetler, walkmanlar, CD’ler; müzik piyasasındaki önemli duraklar olarak tanımlanabilir. Yeni nesil bu duraklardan geçmediği için müzik sektöründeki gelişmelere vakıf olmayabilir. CD’ler, sektörde devrim niteliğindeki ekipmanlar olarak dikkat çekiyordu. CD’ler kolay ulaşılabilir müziği vaat ettiği için önemliydi. Zaman içerisinde teknolojik gelişmeler, daha farklı ekipmanların geliştirilebilmesini olanaklı hale getirdi.”

nasife-canbolat-haber-detay.jpg

Vinil Plaklardan Streaming Platformlara Ulaştık

Günümüz dünyasında müziğe ulaşımın çok daha kolay olduğunun altını çizen Nasife Canbolat, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “İlk dönemlerde vinil plaklar kullanılıyordu. Günümüz dünyasında streaming platformlar mevcut. Bağımsız müzik platformları, insanların müzik tarzına uygun şarkılara ulaşmasını kolaylaştırdığı için müzik sektörünün gelişim çizgisinin de değişmesini sağladı. Bu durum, dinleyiciler için oldukça önemli.”

Müziğe Artık Kolay Ulaşılabiliyor

Müziğe artık çok kolay ulaşılabildiğini belirten Nasife Canbolat, “Bilindiği üzere streaming platformlar, 2000’li yılların başında hayatımıza girmeye başladı. Bu tarz platformlar, dinleyicilerin istedikleri şarkılara çok daha kolay ve daha rahat bir şekilde ulaşabilmesini mümkün kılıyor. Şarkılar, geçmişten günümüze farklı ekipmanlar üzerinden bizlere sunuldu. Nihayetinde cep telefonlarımızdan istediğimiz şarkılara ulaşabiliyor, istediğimiz yerde sevdiğimiz parçaları dinleyebiliyoruz. Bu büyük bir özgürlük. Elbette müzik sektöründe daha fazlasının yapılması gerekiyor. Çünkü müzik sektörü oldukça önemli bir sektör. İnsanların kendilerini çok daha huzurlu hissetmesini sağlıyor. Sevdiğimiz parçaları dinlerken kendimizi huzurlu hissediyor, yeni güne çok daha iyi bir şekilde hazırlanma şansı elde ediyoruz. Bu nedenle sektör içerisinde yapılan çalışmaların her biri, her birimiz adına önemli. Ben de bu alanda çalışmaktan dolayı çok mutluyum.” sözleriyle açıklamalarını noktaladı.