Restorasyon görüntüleri tepkiyle karşılandı... Datça Çeşmeköy Camii'nin 'Öncesi-Sonrası'

Restorasyon görüntüleri tepkiyle karşılandı... Datça Çeşmeköy Camii'nin 'Öncesi-Sonrası'

Restorasyon facialarının önü arkası kesilmiyor. Bu kez de Datça'daki Çeşmeköy Camii'nde yapılan restorasyon büyük tepki topladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün sosyal medya paylaşımı ile gün yüzüne çıkan Datça'daki Çeşmeköy Camii'nin restorasyonu görenleri şaşkına çevirdi.

Gürün yaptığı paylaşımda şöyle dedi: 

"NEYDİ, NE OLDU?

"Neydi?/Ne Oldu? Datça-Cumalı Mahallesi Çeşmeköy Mevkii’nde bulunan tarihi Çeşmeköy Camii’nin restorasyon çalışmalarını tamamladık. Kültürel mirasımızı koruyup, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz."

a.jpg

GÜRÜN TEPKİLERE KULAK VERDİ: HASSASİYETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Restorasyon çalışması sosyal medya kullanıcıları tarafından 'facia' olarak nitelendirilirken, paylaşıma gelen tepkiler ile ilgili bir açıklama daha yapan Gürün, "Vatandaşımızın yapmış olduğu eleştirilere büyük önem veriyor, gösterilen hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyoruz. Tarihi yapının yok olmasının önüne geçmek için bilimsel incelemeler yapılarak yapının restorasyon çalışmalarına başlatılmıştır. Yapıdaki tüm uygulamalar yapının onaylı restorasyon projesine uygun olarak restorasyon ilkeleri ve kurallarına göre tamamlanmıştır. Restorasyon süreci ve sonucuna ilişkin bilgi ve belgeler Koruma Kurulu’na iletilmiş, restorasyon uygun bulunmuştur." dedi.