Robert Redford emekli oluyor

Robert Redford emekli oluyor

Oscar'lı oyuncu Robert Redford, son filmi The Old Man and the Gun'ın seyirciyle buluşmasının ardından sektörden ayrılacağını açıkladı.

Oyunculuk kariyerine 1959’da Broadway’de başlayan, oyunculuğun yanı sıra yönetmenlik de yapan Robert Redford emekliye ayrılıyor. Ünlü aktör, son filmi The Old Man and the Gun’ın seyirciyle buluşmasının ardından sektörden ayrılacağını açıkladı.

“Asla asla demeyin, ama bu filmin benim oyunculuk kariyerim açısından son olacağına oldukça eminim. Artık emeklilik zamanı geldi çünkü ben 21 yaşımdan beri bunu yapıyorum. ‘Bu kadarı yeterli’ diye düşündüm” açıklamasını yapan Redford, emekliliğinin yönetmenliğini de içerip içermediği konusunda net cevap vermedi.

81 yaşındaki ABD’li oyuncu, 1975’te Akbabanın 3 Günü (Three Days of the Condor) filminde Joseph Turner adlı CIA görevlisini canlandırdı. 1980’de ilk yönetmenlik deneyimini Ordinary People filmiyle yaşadı. Bu filmle En İyi Yönetmen dalında Oscar kazandı. 1981’de Salt Lake City’de kurduğu Sundance Enstitüsü, yıllar içinde Amerika’nın en önemli bağımsız film festivallerinden birine ev sahipliği yapmaya başladı.

EYLÜLDE VİZYONDA

ABD’de 28 Eylül’de gösterilecek olan son filmi The Old Man and the Gun, gerçek bir hikayeden uyarlandı. Filmde hayatı boyunca toplam 18 kere hapisten kaçan Forrest Tucker, 70 yaşında bir kez daha hapisten kaçıyor ve banka soygunlarına imza atıyor. Casey Affleck filmde Tucker’ı takıntı haline getirmiş bir dedektifi canlandırırken; Sissy Spacek ise Tucker’ın aşık olduğu kadına hayat veriyor.