Şair  Barut yeniden okurlarıyla

Şair Barut yeniden okurlarıyla

Şair-yazar Ali Asker Barut, yeni  kitaplarıyla tekrar edebiyat okurlarının karşısında. Barut’un deneme kitabı “Şairin Gölgeleri” Yasakmeyve Yayınları’ndan, son şiirlerinin yer aldığı kitabı “Ateş ve Pervane”  ise Edebiyat Ortamı Yayınları’ndan çıktı. 

Yeni deneme kitabı Şairin Gölgeleri’nde Yunus Emre’den Dadaloğlu’na, Şeyh Galib’den, Âşık Mahzuni’den geçerek Nâzım Hikmet’e, Memet Fuat’a, Sezai Karakoç’a, Kemal Özer, Haydar Ergülen ve Arif Ay gibi önemli şiir duraklarına uğruyor. 2015 yılında kurduğu yayınevi Simmar yayınevinden toplu şiirleri “Yenilmiş Bir Medeniyetin Sesiyle” ve deneme-anı kitabı olan “Yüzüm Bir Kentin Anı Defteri”ni yayımlamış olan Barut, son yayınladığı eserleri ile şiire ve şairlere gönül borcunu ödemiş, şiir üzerine yazdıkları ile genç şairlere yepyeni ufuklar açacak bir kitaba da imza atmış.

Şiir kitabı Ateş ve Pervane ise Edebiyat Ortamı Yayınları’ndan çıkan Ali Asker Barut, kitapta son dönem yazdığı olgunluk dönemi şiirlerini bir araya getirmiş.  Daha önceki yıllarda altı şiir kitabı yayımlamış bulunan şairin Ateş ve Pervane 7’inci kitabı oluyor. Şair bu son şiirlerinde bir büyük geleneğin izinde bir büyük geçmişi konuşuyor. Arkasına bir büyük gelenek ve bir büyük geçmişin gücünü alan şair Ali Asker Barut, Hz. Ali, Sezai Karakoç, Necip Fazıl, Seyit Rıza, Ergin Günçe, Murat Yalçın, Haydar Ergülen’e de selam gönderiyor şiir zarfında.