Şehir Tiyatroları'nda bu hafta

Şehir Tiyatroları'nda bu hafta

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 13-18 Ekim 2020 tarihleri arasında 1’i yeni 8 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.


Sezon Minimal’in 3. haftasında Rüstem Ertuğ Altınay’ın yazdığı Jale Karabekir’in yönettiği Melek 13 Ekim 2020 tarihinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ilk gösterimini yapacak.

Bu hafta Uzlaşma, Ay Carmela!, Sessiz Adam ve Sinek, Dansöz, Fil, Canavar Mı Yok Mu? Berû: Klakson Borîzan Û Birt oyunları seyirciyle buluşacak.

Şehir Tiyatroları tarihinde bir ilki gerçekleştiriyor. 106 yıllık bir kurum olan Darülbedayi, salgın döneminde özel tiyatrolara kapısını açıyor. Ekim ayında sahnelerimizde 39’u yetişkin, 10 çocuk oyunu olmak üzere toplam 49 özel tiyatro oyun sahneleyecek. Bu sayede yüksek ücretlerle özel tiyatroların oyunlarını izleyebilen İstanbul seyircisi, tiyatromuzun daha makul bilet ücretiyle bu oyunları sahnelerimizde izleyebilecek.

Bu hafta sahnelenecek oyunlar:

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi
Melek(Yeni Oyun)
Aktris Melek Kobra’nın günlüklerinden yola çıkılarak yazılan oyunda, kısacık bir ömre sığdırılan büyük aşk ve acılara tanıklık ederken, 1930’ların sanat hayatının içinde bir primadonnanın uyuşturucu bağımlılığı, hastalık, parasızlık ve yalnızlığa sürüklenişini izliyoruz.
Rüstem Ertuğ Altınay’ın yazdığı Jale Karabekir’in yönettiği oyunda Yeşim Koçak rol alıyor. Oyun, 13, 15, 17 Ekim 2020 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.


Fatih Reşat Nuri Sahnesi
Uzlaşma
Bir süre önce ayrılan Anna ve Pierre artık bir çift olmasalar bile hala ebeveyndir ve oğullarıyla iletişim konusunda sıkıntı çekmektedirler. Bu nedenle sürekli birbirlerini suçlayıp tartışarak hem kendilerinin hem de çocuklarının yaşamını cehenneme çevirirler. Sonunda sorunu çözmek için aile mahkemesinin atadığı arabulucular eşliğinde uzlaşma toplantılarına katılmaya ikna olurlar. Toplantılar boyunca sadece ayrılan çift değil, olaya profesyonel olarak dahil olsalar da özel yaşamlarında benzer sorunlar yaşayan arabulucular İsabelle ve Jeanne da sarsıcı iç hesaplaşmalarla karşı karşıya kalır… Chloe Lambert’in yazdığı Aslı İçözü’nün yönettiği oyunda Kırmızı Ekipte: Gökçer Genç, Işıl Zeynep, Yeliz Şatıroğlu, Zeliha Bahar Çebi, Mavi Ekipte: Elvan Boran, Ercan Demirhan, Dolunay Pircioğlu, Mana Alkoy rol alıyor. Oyun, 13, 15, 17 Ekim 2020 tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde. 

Kağıthane Sadabad Sahnesi
Ginko Tiyatro’nun çocuk oyunu Canavar Mı Yok Mu? 18 Ekim 2020 tarihinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

Gaziosmanpaşa Sahnesi
Teatra Jiyana Nu’nun oyunu Berû: Klakson Borîzan Û Birt, 13 Ekim 2020 tarihinde Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi
Q Performans’ın çocuk oyunu Sessiz Adam ve Sinek, 18 Ekim 2020 tarihinde Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde.

Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi

Ay, Carmela!

İspanya iç savaşında Franco rejimi tarafından rehin alınan iki varyete oyuncusu Carmela ve Paulino istemedikleri bir gösteriye zorlanırlar. Bu süreçte yaşadıkları olaylar nedeniyle birbirlerini, evliliklerini, sevgilerini, savaşı sorgularlar. Jose Sanchis Sinistera’nın yazdığı, Yalçın Baykul’un çevirdiği, Naşit Özcan’ın yönettiği oyunda, Ada Alize Ertem, Çağatay Palabıyık, Deran Özgen rol alıyor. Oyun, 13, 15, 17 Ekim 2020 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

Ümraniye Sahnesi
Tiyatro Bereze’nin oyunu Fil, 13 Ekim 2020 tarihinde Ümraniye Sahnesi’nde.
Mek'an’ın oyunu Dansöz, 15 Ekim 2020 tarihinde Ümraniye Sahnesi’nde.
İyi seyirler…

Sahnelerimizde Aldığımız Covid-19 Tedbirleri

İBB Şehir Tiyatroları COVID-19 tedbirleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 23.06.2020 tarihinde yayınladığı genelgeye uygun olarak gereken önlemleri aldı. 

Kontrollü normalleştirme süreci için tiyatro salonları yeniden düzenlendi, sahnelenecek oyunlar yeni şartlara göre yeniden seçildi. 

Oturma düzeni 1 dolu 1 boş olacak şekilde %50 doluluk olacak şekilde planlandı.
Maskesiz izleyicilerin salonda bulunmasına izin verilmeyecek.

Fuayelere her 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde, belirli sayıda seyirci kabul edilecek.
Salonların klima sistemi yeni şartlara uygun şekilde yüzde 100 temiz havayla çalışacak şekilde ayarlandı.

Salon girişlerinde ateş ölçümü yapılacak, dezenfektan bulundurulacak.Fuayede beklemeyi ve kalabalık oluşumunu azaltmak için salon kapıları daha erken açılacak. Seyircilerimizin kademeli bir şekilde salona giriş yapmalarını sağlayacağız. Oyun sonrası çıkışta yığılma olmaması için acil çıkış kapıları da açılacak, izleyicilerimizin binalarımızdan çıkışları daha hızlı gerçekleştirilecek.

Oyundan 1 gün sonra, gerek seyircilerimizin gerekse sanatçı ve teknik ekipte görevli tüm çalışma arkadaşlarımızın kullandıkları alanlarda detaylı temizlik çalışması yapılacak ve dezenfekte makinesi ile dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirilecek. Böylelikle bir sonraki seans için sahneye gelecek izleyicilerimize hijyenik bir ortam sağlamış olacağız.