Sinema Destek Fonu başvuru tarihi açıklandı

Sinema Destek Fonu başvuru tarihi açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Destek Fonu başvuru tarihi açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 5224 Sayılı Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanun kapsamında verilecek destekler için başvuru usulleri ile son başvuru ve değerlendirme toplantı tarihleri açıklandı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Proje Geliştirme Desteği, Animasyon Film Yapım Desteği, Kısa Film Yapım Desteği, Senaryo ve Diyalog Yazımı Desteği türleri  için yapılacak başvurular E-devlet üzerinden,

Yerli Film Gösterim Desteği türü için yapılacak başvurular www.sinema.gov.tr > Başvurular sekmesinde yer alan "Başvuru Formu" ve "Başvuru Belgeleri"nin Sinema Genel Müdürlüğü'ne posta yoluyla veya elden teslim edilmesi suretiyle yapılacaktır.

Yukarıda belirtilen türler için yapılacak başvurular 2020 yılı içerisinde tek dönem halinde değerlendirilecektir.

9 Aralık 2019 tarihine kadar yapılacak başvurular 2020 yılı Ocak ayı içerisinde değerlendirilecektir.


İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım Desteği, Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım Desteği, Dağıtım ve Tanıtım Desteği türleri  için yapılacak başvurular E-Devlet üzerinden,

Ortak Yapım, Çekim Sonrası türleri  için yapılacak başvurular www.sinema.gov.tr > Başvurular sekmesinde yer alan "Başvuru Formu" ve "Başvuru Belgeleri"nin Sinema Genel Müdürlüğü'ne posta yoluyla veya elden teslim edilmesi suretiyle yapılacaktır.

Yukarıda belirtilen türler için yapılacak başvurular 2020 yılı içerisinde iki dönem halinde değerlendirilecektir.

9 Aralık 2019 tarihine kadar yapılacak başvurular 2020 yılı Şubat ayı içerisinde; 10 Aralık 2019-25 Mayıs 2020arasında yapılacak başvurular ise 2020 yılı Ağustos ayı içerisinde değerlendirilecektir.


Belgesel Film Yapım Desteği türü için yapılacak başvurular E-devlet üzerinden yapılacaktır.

Belgesel Film Yapım Desteği için yapılacak başvurular 2020 yılı içerisinde tek dönem halinde değerlendirilecektir.

6 Ocak 2020 tarihine kadar yapılacak başvurular 2020 yılı Mart ayı içerisinde değerlendirilecektir.

E-Devlet üzerinden yapılacak başvurular, belirtilen son başvuru günü saat 23.59.59’a kadar gerçekleştirilebilecek olup, doğrudan Sinema Genel Müdürlüğüne yapılacak başvurular son başvuru günü mesai bitimine kadar "Başvuru Formu" ve "Başvuru Belgeleri"nin teslim edilmesi halinde kabul edilecektir.