Thetokia Kültür Sanat Buluşmaları başlıyor

Thetokia Kültür Sanat Buluşmaları başlıyor

Sanatsal faaliyetler üzerinden İstanbul’un kadim toplumlarının kültürünü ve varlığını vurgulamayı amaçlayan “Theotokia Kültür Buluşmaları”nın üçüncüsü 9 Ağustos'ta başlayacak.


Sanatsal faaliyetler üzerinden İstanbul’un kadim toplumlarının kültürünü ve varlığını vurgulamayı amaçlayan “Theotokia Kültür Buluşmaları”nın üçüncüsü 9 Ağustos'ta başlayacak. Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfının avlusunda gerçekleşecek olan etkinliklerde pandemi nedeniyle katılımcı sayısı sınırlandırılacak.

9 Ağustos Pazar Saat 19:00’da Prof. Dr. Asnu Bilban Yalçın’ın “Bir Şehir Devleti, Bir Şehir Medeniyeti: Bizans’ı Kültürü ve Sanatı Üzerine Algılamak” sunumuyla başlayacak festival; 23 Ağustos Pazar saat 19:00’da Lozan Mübadilleri Vakfı Korosunun aynı melodi ile iki dilde söylenen “Hasretin İki Yakası Ezgileri” konseriyle devam edecek. Festival programı, 6 Eylül Pazar günü saat 18:00’de yazar Nektaria Anastasiadou’nın “A Recipe For Daphne” adlı kitabının tanıtımını ilk kez Yeniköy’de gerçekleştirmesiyle son bulacak.


Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfının avlusunda gerçekleşecek olan etkinliklerde pandemi nedeniyle katılımcı sayısı sınırlandırılacak, girişte ve etkinlik alanında güncel sağlık tedbirleri takip edilecektir.