Tolstoy'un 'anti-feminist' romanı tiyatroya uyarlandı!

Tolstoy'un 'anti-feminist' romanı tiyatroya uyarlandı!

Dünyaca ünlü Rus yazar Tolstoy’un ‘Kreutzer Sonat’ isimli romanı, Türkiye’de ilk kez Versus Tiyatro tarafından profesyonel olarak sahneye taşındı.

Bozcaada’da 1. Tenedos Tiyatro Festivali kapsamında ilk kez sahnelenen 'Kreutzer Sonat', 23 Kasım’da Kadıköy Boa Sahne’de İstanbul izleyicisi ile ilk kez buluşacak. Versus Tiyatro Sanat Yönetmeni Kayhan Berkin, roman uyarlamasının yanı sıra oyunun yönetmenliğini ve oyunculuğu da üstleniyor.

Ünlü yazar Lev Tolstoy’un 1889 yılında yayımlanan, adını Ludwig Van Beethoven’ın ‘Kreutzer Sonat’ olarak bilinen 9 numaralı op.47 keman ve piyano sonatından alan, yazıldığı dönemde uygunsuz karşılanıp tartışmalara yol açan ve sansüre uğrayan eseri, Versus Tiyatro tarafından tiyatroya uyarlandı.

Pozdnişev isimli karakterin, kendisini genç bir müzisyenle aldattığını düşündüğü karısını bir kıskançlık krizi neticesinde öldürme öyküsünün anlatıldığı eserden uyarlanan tek kişilik oyunda, kadın-erkek ilişkileri, evlilik masaya yatırılıyor.

Kreutzer Sonat

Yazan : Lev Tolstoy

Uyarlayan & Yöneten : Kayhan Berkin

Yrd Yönetmen : Mehmet Yılmaz

Ses Tasarım : Joe Conchie

Işık Tasarım : Alev Topal

Oynayan : Kayhan Berkin

Yapım : Versus

Oyun süresi 55dk.

Tanıtım Metni

Kreutzer Sonat, Ludwig Van Beethoven'ın la majör, 9 numaralı, op.47 keman ve piyano sonatının adıdır. Karısının kendisini genç bir müzisyenle aldattığını düşünen Pozdnışev bir kıskançlık krizine girerek karısını öldürür. Pozdnışev'in tek kişilik bir anlatı ile bütün evlilik sürecini gözden geçirdiği oyun müzik,kadın & erkek ilişkileri ve toplumun insan üzerindeki baskısını masaya yatırıyor

23 Kasım Kreutzer Sonat; (Kadıköy Boa Sahne) (Prömiyer)

30 Kasım Kreutzer Sonat;(Kültüral)

6 Aralık Kreutzer Sonat;(Asmalı Sahne)

19 Aralık Kreutzer Sonat;(Kültüral)

24 Aralık Kreutzer Sonat;(Kadıköy Boa Sahne)

25 Aralık Kreutzer Sonat; (Uniq Box)

27 Aralık Cuma Krutzer Sonat (1001 Sanat)