'Türküleri yasaklayamazlar'

'Türküleri yasaklayamazlar'

Edip Akbayram, ‘Grup Yorum’ üyeleriyle ilgili açılan davanın ilk duruşmasındaydı.

Grup Yorum üyeleriyle ilgili açılan davanın ilk duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'nde görülüyor. Duruşmaya 45. sanat yılını geride bırakan Edip Akbayram da katılarak destek oldu. Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi’ne yapılan operasyonda gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Grup Yorum üyeleriyle ilgili açılan davanın ilk duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görülüyor. Edip Akbayram da davaya destek için katıldı ve “50 senedir türkü söylüyorum. Bu kadarını görmedim. Türkülerimizden korkuyorlar. Türküleri yasaklayamazlar” dedi.

 

Cumhuriyet'in haberine göre, İstanbul 23.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava öncesi bir açıklama yapan avukat Ebru Timtik, Grup Yorum için hazırlanan dosyada hiçbir somut delilin olmadığını belirterek dava sonunda tahliye kararı beklediklerini söyledi. Öte yandan duruşmaya Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal ve Ferhat Tunç, Edip Akbayram ve Ataol Behramoğlu da destek için katıldı. 45. sanat yılını geride bırakan Edip Akbayram ise duruşma öncesi “50 senedir türkü söylüyorum. Bu kadarını görmedim. Türkülerimizden korkuyorlar. Türküleri yasaklayamazlar” dedi. Kapıların açılmasının ardından duruşmaya başlandı. İlk olarak sanıkların kimlik tespitlerinin yapıldı. Ardından da iddianamenin okunmasına geçildi.

 

97 GÜNDÜR CEZAEVİNDELER

 

18 Kasım’da Okmeydanı’ndaki İdil Küktür Merkezi’ne yapılan polis operasyonunda gözaltına alınan Grup Yorum üyeleri “Ali Aracı, İnan Altın, Selma Altın, Sultan Gökçek, Fırat Kıl, Dilan Poyraz, Helin Bölek” 96 gündür cezaevinde tutuluyor.