Uluslararası Ankara Kukla Festivali başlıyor

Uluslararası Ankara Kukla Festivali başlıyor

5. Uluslararası Ankara Kukla Festivali, 19 Ekim’de başlayacak. Bu yıl dokuz ülkenin katılacağı festival, 27 Ekim’e kadar sürecek.

“Kukla sanatı sadece çocuklar için değildir” sloganıyla düzenlenecek olan festivale Kazakistan, Ukrayna, Rusya, Türkiye, Bulgaristan, Almanya, İsrail, Moldova ve Karadağ’dan kukla sanatçıları katılacak. Festival on dokuz oyun, iki sergi ve dokuz atölye etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Festival kapsamında Kazakistan’dan gelen Almaty Devlet Kukla Tiyatrosu “Romeo ve Jülyet” ile “Ana Yüreği”ni, Tiyatro Tempo ise “Sokrates’in Son Gecesi”ni sahneleyecek. Festivale Kocaeli’den konuk olan Gökhan Yılmazer ise “Naif Bey ve Yaveri” adlı oyunla sahnede olacak.

“Kuklalar ve Kuklacılar” fotoğraf sergisiyle çocukların kukla tiyatrosuna ilişkin resimlerinden oluşan iki sergi düzenlenecek.

Almanya ve Rusya’dan gelen kukla sanatçılarının katılımıyla kukla tiyatrosu metin yazarlığı, kukla dans ve hareketlerine ilişkin atölye çalışmaları yapılacak.

Kukla Karagöz Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği’nin Ankara Üniversitesi işbirliğinde düzenlediği festival bu yılında DTCF Farabi, Yılmaz Güney, Dört Mevsim, Tiyatro Tempo sahneleri, Bilkent Center, Erimtan Müzesi, ODTÜ ve Bahçeşehir kolejleri, Bilkent ve Ankara üniversitelerinde etkinliklerini gerçekleştirecek.