Yapımcı BURAK ÇELİK; Kimdir son zamanlarda çok konuşulan ve merak edilen

Yapımcı BURAK ÇELİK; Kimdir son zamanlarda çok konuşulan ve merak edilen

Burak Çelik Türk Film Yapımcısı, 1996 tarihinde İstanbul’da doğdu. Lise eğitiminin ardından bazı sinema projelerinde yapım asistanı olarak görev yapmaya başladı.

Burak Çelik Türk Film Yapımcısı, 1996 tarihinde İstanbul’da doğdu. Lise eğitiminin ardından bazı sinema projelerinde yapım asistanı olarak görev yapmaya başladı, 2014 yılında sinema üzerine özel eğitimler almak üzere Bulgaristan ve Rusya’daFilm yapımcılığı, uluslararası film Prodüksiyonu ve lisanslama üzerine 2 yıl süren uluslararası Study Filmmaking /Film Directing ve National academy of Cinema lisans eğitimleri aldı. Türkiye’ye Döndüğünde 2017 yılı başında İtalyan Film ve Lisans Şirketi FCA Films' Türkiye Kurucu Hak sahibi ve Türkiye Yetkilisi Olarak film prodüksiyon desteği ve film programlama alanında 1 sinema 11 reklam filminin ortak yapımcılığını ve ulusal satış direktörlüğünü üstlenen Burak Çelik bu süre Zarfında, Toplam 11 Ulusal Reklam Filmi, ve1 sinema Filmine imza Attı.

burak1.jpg

2018 Yılı sonunda FCA Filmdeki Görevinden Ayrılarak ABD, İngiltere, İtalya, Ve Rusya'da Bulunan 5 international Film Dağıtım ve Lisans Şirketinin Türkiye distribution Yetkilisi Olarak Kendi Şirketi Olan BMS Film Yapım Dağıtım ( Blue Mountain Stars ) Şirketini Kurdu. Bu Süre Zarfında 2019 ve 2022 yılları arasında, Toplam 8 Yabancı Sinema Filmi olmak üzere 2de Yapımcılığınıüstlendiği, Toplam 10 Sinema Filmini Türk sinemaseverlerle buluşturdu.

Burak Çelik  İyi dedece İngilizce ve Rusça bilen burak çelik güncel olarak birçok sinema filminin Azerbaycan, Malezya,  Rusya, Bulgaristan, Kıbrıs ve Hindistangibi başlıca ülkelerde uluslararası arası dağıtım lisanslama ve satış hizmeti vermektedir.Burak Çelikaynı zamanda ABD, Rusyave İngiltere’de bulunan toplam 9 uluslarasıfilmyapım ve dağıtımşirketinin Türkiye distribütörü olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

burak2.jpg

Yapımcı Burak Çelikson dönemde Burak Çelik avrupada ve asyada gişe rekorları kırmış birçok Stüdio filmlerinin Türkiye ve Azerbaycan ‘da dağıtım ve satışını üstlenmekte aynı zamandada yerli üretim türk bazı sinema filmlerinin yapımcılığını ve ortaklığını üstlenerek başarılı bir şekilde kariyerine devam etmektedir.

Yapımcılığını Yaptığı Bazı Projeler:

RED SPRİNG

SEMUR 3

Jumper Treasure Hunting

ENNA KARA BÜYÜ

İnstagram: burak_celikk1