Yaşar Kemal ölümünün 3. yılında anıldı

Yaşar Kemal ölümünün 3. yılında anıldı

Yazar Yaşar Kemal, ölümünün 3. yılında, Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla, Sevdalım Hayat Okuma Atölyesi ve Yaşar Kemal Vakfı tarafından Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerle anıldı.

Yazar Yaşar Kemal, ölümünün 3. yılında, Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla, Sevdalım Hayat Okuma Atölyesi ve Yaşar Kemal Vakfı tarafından Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerle anıldı. Etkinliğe sanatçı Zülfü Livaneli’nin yanı sıra Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaşar Kemal’i anlatan kısa bir belgesel gösterimiyle başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan Ayşe Semiha Baban, Yaşar Kemal ile Zülfü Livaneli’nin uzun yıllara dayanan dostluklarına değinerek, böyle bir etkinliğin içinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Seminerin ilk bölümünde sanatçı Zülfü Livaneli, yazar Feridun Andaç ve BirGün gazetesi ve Bavul Dergisi Yayın Kurulu üyesi Barış İnce konuşmacı oldu. Andaç’ın “Yaşar Kemal Anlatısında Değişimin Tanıklığı: Deniz Küstü” konusunu ele aldığı seminerde, Barış İnce, Yaşar Kemal’in toplumsal mücadelesini anlattı.

‘Sadece büyük bir edebiyatçı değildi’

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Livaneli ise şöyle konuştu: “Yaşar Kemal yalnızca büyük bir edebiyatçı değil, büyük bir direnç adamı, büyük bir kavga adamı, barış için hayatı boyunca mücadele etmiş, sömürüye karşı durmuş bir insandı. Yaşar Kemal’in söylediklerinin ne kadar haklı olduğu yıllar sonra ortaya çıkıyor. Barış için çok çırpınan Yaşar Kemal’i yalnız romanlarından değil, makalelerinden, röportajlarından da okuyarak düşüncelerini anlamak lazım.”