Yeni Bir Ses Yarışması’na başvuru tarihi uzatıldı!

Yeni Bir Ses Yarışması’na başvuru tarihi uzatıldı!

Sanat ve Sanatçı Eserleri Derneği’nin düzenlediği ‘Yeni Bir Ses Yarışması’na başvuru tarihi uzatıldı.

Yarışmada birinciye 100 bin lira ödül verilecek. Juride Musa Eroğlu, Seza Kırgız, Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürü Doç. Dr. Murat Salim Tokaç, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan gibi isimler yer alıyor.


Sanat ve Sanatçı Eserleri Derneği’nin ( SASED ) düzenlediği ‘Yeni Bir Ses Yarışması’na başvuru tarihi uzatıldı. Yarışmada birinciye 100 bin lira ödül verilecek. Juride Musa Eroğlu, Seza Kırgız, Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürü Doç. Dr. Murat Salim Tokaç, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan gibi isimler yer alıyor.


SASED, televizyon kanallarındaki ses yarışmalarına eleştirerek, reyting kaygısı gütmeden ‘Yeni Bir Ses Yarışması’ düzenleme kararı aldı. Yarışma için son başvuru tarihi 30 Haziran 2021’e kadar uzatıldı. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Adana, Kayseri, Malatya, Antalya, Trabzon, Mersin ve Samsun’nda başvuruların alındığı yarışma için ilk ön elemeler ise temmuz ve ağustos aylarında yapılacak. Yarı final ve final 24 -25 Eylül tarihinde düzenlenecek. Yarışmada birinciye 100 bin lira, ikinciye 50 bin lira ve üçüncüye de 30 bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca birinci olan yarışmacıya single ve klip yapılacak.


Ayrıntılarına www.yenibirses.org adresinden ulaşabilen yarışmanın tanıtım metninde şunlara dikkat çekiliyor:

“Yeni Bir Ses Yarışmasını diğer yarışmalardan ayıran en önemli husus, katılımcıları halkın arzına sunmadan önce sese olan yetkinliklerinin usta isimler, akademisyenler ve önemli sanatçılar tarafından belirlenmesi, show ve rayting kaygısı taşımaması. Bu yönüyle yarışma, geçmişte yapılan kaliteli ses yarışmalarına benzer niteliktedir. Türkiye’ye mal olmuş birçok ses sanatçısı bu yarışmalarda kazandıkları başarılarla kendi seslerini duyurmuş ve uzun yıllar profesyonel bir şekilde meslek hayatlarına bir yıldız olarak devam etmişlerdir. Günümüzde yapılan ses yarışmalarında derece alan birçok şarkıcıysa kısa bir bilinirliğin ardından sürekliliği sağlayamamışlardır. Yeni Bir Ses yarışması, gerçek bir ses sanatçısında olması gereken kriterleri gözetmekte ve ülkemize yeni bir yıldız kazandırmayı hedeflemektedir.”


Yarışmanın jürisinde ise şu isimler yer alıyor:


-Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü, opera sanatçısı, dünyaca ünlü tenor Murat Karahan


-Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürü, tambur saz sanatçısı Doç. Dr. Murat Salim Tokaç


-Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü, Türk halk müziği sanatçısı ve besteci Prof. Erol Parlak


-Türk halk müziği sanatçısı, besteci ve ozan Musa Eroğlu


-Yapımcı Kemal Aslan,


-Kültür Bakanlığı sanatçısı Çiğdem Gürdal,


-Devlet Opera Sanatçısı Seza Kırgız


-Aranjör ve gitarist Ahmet Özgül