Yüzüklerin Efendisi dizisinin yönetmeni belli oldu

Yüzüklerin Efendisi dizisinin yönetmeni belli oldu

Amazon'un yapımcılığını üstlendiği Yüzüklerin Efendisi dizisini Canavarın Çağrısı ve Jurassic World: Fallen Kingdom filmleriyle tanınan J.A. Bayona yönetecek.

Amazon’un büyük bir merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisi sonunda yönetmenine kavuştu. Yapımın başına Canavarın Çağrısı ve Jurassic World: Fallen Kingdom filmlerinden tanıdığımız Juan Antonio Garcia Bayona getirildi.

Kayıp Rıhtım'ın Deadline‘dan aktardığı özel habere göre Bayona birinci sezonun ilk iki bölümünü bizzat çekecek ve sonraki bölümlerde de baş yönetmen olarak görev yapmaya devam edecek. Bu tür uzun soluklu dizilerle az çok haşır neşirseniz bazı bölümlerin farklı yönetmenler tarafından çekildiğini bilirsiniz. Game Of Thrones’da da öyleydi örneğin. Ama hepsinin başında dizinin rayından ve çizgisinden çıkmadığından emin olması gereken bir baş yönetmen olur. Bayona öyle olacak işte.

İspanyol yönetmen konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

J.R.R. Tolkien tüm zamanların en sıra dışı ve ilham verici hikâyelerini yarattı ve küçüklüğümden beri kendisinin büyük bir hayranı olduğumdan bu harika ekibe katıldığım için onur ve mutluluk duyuyorum. Dünya çapındaki izleyicileri Orta-dünya’ya götürmek ve daha önce hiç anlatılmamış hikâyeler aracılığıyla İkinci Çağ’ın harikalarını keşfetmelerini sağlamak için sabırsızlanıyorum.

Hatırlayacağınız gibi daha önce Yüzüklerin Efendisi dizisinin senaryosu Game Of Thrones’tan tanıdığımız Bryan Cogman‘a emanet edilmişti. Cogman’ın yanı sıra senarist ekibine Gennifer Hutchison (Breaking Bad), JD Payne (Star Trek Beyond) ve Patrick McKay gibi isimler de katıldı.

Yüzüklerin Efendisi dizisinin 2021 yılında gösterime girmesi bekleniyor.