Deniz Tekin'den İYİ Partili Ümit Özlale'ye 'izinsiz şarkı' tepkisi

Deniz Tekin'den İYİ Partili Ümit Özlale'ye 'izinsiz şarkı' tepkisi

Sanatçı Deniz Tekin, şarkısını izinsiz kullanan İYİ Partili Ümit Özlale'ye tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğunu duyurduğu Ümit Özlale, şarkıcı Deniz Tekin'in şarkısını izinsiz kullanınca, genç sanatçı bu durumdan son derece rahatsız oldu.

İYİ Partili Özlale, videosunda Tekin’in 'İzmir’de Bir Gün Batımı' şarkısını kullandı. Özlale'nin paylaşımını alıntılayan Deniz Tekin, şarkı için yorumcu olarak kendisinden ya da eser sahibi olarak babasından izin alınmadığını ifade ederk tepki gösterdi.

152358880-ekran-goruntusu-2023-09-07-152332.jpg

"ARTIK NE DİYEYİM?"

Tekin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bu videoda kullanılan "İzmir'de bir gün batımı" şarkısı için yorumcu olarak benden de, eser sahibi olarak babamdan da izin alınmamıştır. Bilginize artık ne diyeyim. Bilinirliğinden bağımsız herhangi bir fikri ürünün umumi mahalde kullanılması yorumcu/eser sahibi ve varsa yayıncının iznine tabidir, günlük süreçlerde en azından sözlü, düzgün bir işleyişte yazılı muvafakkatname gerektirir. Alt parantez olarak: İYİP, CHP, TİP herhangi bir siyasi parti fark etmeksizin böyle bir propaganda çalışması her türlü izne ve bilgilendirmeye tabi"

152558958-ekran-goruntusu-2023-09-07-152535.jpg