Engin Altan'a yeniden TRT dizisi

Engin Altan'a yeniden TRT dizisi

Çağatay Ulusoy'un bıraktığı TRT 1 dizisi Barbaros'u Engin Altan Düzyatan kabul etti. Düzyatan’ın Barbaros Hayreddin Paşa rolü kesinleşti.

TRT ekranlarında 5 sezon boyunca yayımlanan Diriliş Ertuğrul dizisiyle ekrana gelen Engin Altan Düzyatan, televizyon ekranlarına geri dönüyor. ATV'de Diriliş Ertuğrul'un devamı niteliğinde yayımlanan Kuruluş Osman dizisinde rol almayacağı kesinleşen Düzyatan, yeni bir projeye imzasını attı.

Çağatay bıraktı Engin kaptı

TRT 1’in yeni projesi olan Osmanlı’nın ilk kaptan paşası Barbaros Hayreddin Paşa’yı canlandırmaktan son anda vazgeçen Çağatay Ulusoy'un yerine Engin Altan Düzyatan geçti. Herkes Kuruluş Osman dizisine gelmesini beklerken yeni bir proje ortaya çıktı.

Kuruluş Osman hayal oldu

Engin Altan Düzyatan'ın Kuruluş Osman dizisinde Ertuğrul Bey'i canlandırması bekleniyordu ki o rol için usta Yeşilçam oyuncusu Tamer Yiğit seçildi. Hayranlarının hayal kırıklığı yaşadığı anda gelen yeni proje haberi ise sevinçten havalara uçurdu.

Yeniden imaj değişikliği

Diriliş Ertuğrul dizisinin final yapmasıyla sakallarını kesen Düzyatan, yeni rolü için tekrardan sakal uzatmaya başladı.

Çalışmalar başladı

Ocak ayında ekrana gelmesi planlanan dizi için hazırlıklara başlayan oyuncu, rolü için tarihin tozlu sayfalarını araştırmaya koyuldu.

Rolünü hakkıyla oynayabilmek için o döneme ait kitap ve belgeselleri izlemeye başlayan oyuncu, ilerleyen zamanlarda tarihçilerle de bir araya gelip çalışacak.

Denize tutkusuyla da bilinen ünlü oyuncunun yakın çevresine çok heyecanlandığını söylediği öğrenildi.