Kerimcan Durmaz'a hapis cezası

Kerimcan Durmaz'a hapis cezası

Sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz, kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı müstehcen video hakkında yargılandığı davada 10 ay hapis ve 5 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Sosyal medya fenomeni ve DJ Kerimcan Durmaz'ın Instagram hesabından paylaştığı ve takipçileri tarafından tepki toplayan müstehcen video hakkında yargılandığı dava karara bağlandı. Gaziosmanpaşa 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Kerimcan Durmaz ve avukatları katıldı. Duruşmada ayrıca müştekiler adına avukat Begüm Gürel yer aldı.

ÜZGÜNÜM, YANLIŞ ANLAŞILDIM

Görüntülerin kendine ait olduğunu belirten sanık Durmaz, "Hamburg'dan dönerken sadece iki yakın arkadaşımın olduğu gruba uçakta çekmiş olduğum paylaşımı gönderdiğimi sanıyordum. Fakat havaalanına iniş sırasında telefonun sinyal alması neticesinde bu paylaşımımı yakın arkadaş grubuma değil Instagram hikaye bölümünde paylaşılmış olduğunu yine arkadaşlarımın beni araması neticesinde öğrendim" dedi. Durmaz, paylaşımı geri çektiğini ve kamuoyundan özür dilediğini dile getirdi.

Mahkeme, sanık Durmaz hakkında 'Müstehcenlik' suçunu işlediğinin sabit olduğu gerekçesiyle 10 ay hapse 5 bin TL para cezasına çarptırılmasına hükmetti. Sanığın yargılama sürecindeki tutum ve davranışlarını leyhte kabul eden mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.