Mahkemeden Acun'a büyük şok

Mahkemeden Acun'a büyük şok

TV8'in sahibi Acun Ilıcalı'ya açılan telif davası sonuçlandı. O Ses Türkiye, O Ses Çocuklar ve Rising Star gibi programlarda çalınan bazı şarkıların telifini 7 yıllık faiziyle beraber ödeyecek. 

Son zamanlarda TV8'deki radikal kararlarıyla adından söz ettiren Acun Ilıcalı,  besteci ve söz yazarı Şehrazat ile geçtiğimiz haftalarda 'telif hakkı' üzerinden kapışmıştı. Şehrazat, Ilıcalı'nın bazı şarkıların telif paralarını ödemediğini iddia etmişti.

Telif kavgası üzerinden yaşanan bu gelişme geri planda kalırken Şarkıcı Demet Sağıroğlu ile besteci Görol Ağırbaş, kendilerine ait olan ‘Arnavut Kaldırımı’ adlı eserin 3 ayrı televizyon kanalındaki ‘O Ses Türkiye’, ‘O Ses Çocuklar’ ve ‘Rising Star’ adlı yarışmalarda 16 kez izinsiz kullanılmasıyla ilgili Acun Ilıcalı’ya açtığı telif davasını kazandı.

Mahkeme, 55 bin 200’er lira tazminatın 7 yıllık faiziyle Acun Medya Prodüksiyon şirketinden alınarak Sağıroğlu ve Ağırbaş’a ödenmesine hükmetti.

Öte yandan Ilıcalı'nın Survivor yarışmasını gerçekleştirdiği Dominik Cumhuriyeti'ne uçmak için 99.5 milyon TL'ye yeni bir uçak satın alması Şehrazat ile tartışmanın çıkış noktası oldu.

Şehrazat Acun Ilıcalı'nın yeni uçak satın almasına dair Twitter üzerinden Ilıcalı'yı 'emek hırsızlığı' ile suçlarken, "Uçağını almadan bizim şu telifleri ödeseydi terbiyesiz. Haramı zıkkım olsun" dedi.

Şehrazat, yaptığı diğer paylaşımda ise, "Aldığın uçakta en azından benim hiç gözüm yok! İstersen 1000 tane uçak al ancak önce teliflerimizi öde. Hak yeme! Kursağına yapışır Acun Ilıcalı. Senin yaşın kadar benim kariyerim! Hiç utanma yok demi" ifadelerini kullandı.

Gelen tepkilerin ardından sessizliğini bozan Acun Ilıcalı, "Bizden haksız bedel talep edip istediğini alamayınca hakaret yolunu seçen bu terbiyesiz kişiye cevabımızı mahkemede vereceğiz. Tazminatı ise işitme engelli miniklerimiz için kullanacağız" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Cevabımızı mahkemede vereceğiz diyen Acun'a yanıt veren Şehrazat, son olarak şunları yazdı:
''Ortada bir haksız kazanç var ama benimkimi seninki mi onu Aralıkta göreceğiz.

Zaten mahkemeliğiz dört yıldır kamuoyunu yanıltma! Ayrıca bir tek ben değilim birçok besteci ve söz yazarı arkadaşımda seninle mahkemelik bence sus konuşma.''