Mucize 2’nin galasında yıldız yağmuru

Mucize 2’nin galasında yıldız yağmuru

‘Mucize’ serisinin devam filmi ‘Mucize 2: Aşk’, gala gösteriminde izleyiciyle buluştu. Gösterim sonunda konuklar ekibi uzun süre ayakta alkışladı.

Gala gösterimi öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mahsun Kırmızıgül, heyecanlı olduğunu söyleyerek, "3,5 yıllık maraton benim için bugün sona eriyor. Bugün filmim vizyona çıkacak. Söz bundan sonra seyircide ve sevgili dostlarımda" dedi.
Filmde 140’ın üzerinde down sendromlu kişiye yer veren sanatçı, şunları kaydetti:
"Bu insanlar kusurlu, engelli, sakat ya da özürlü değil. Bence bu insanlar özel insanlar. Zaten bu film de bizim için bir sosyal sorumluluk projesi. Diğer bütün filmlerimden ve Türk sinemasında bugüne kadar çekilen birçok filmden farklı bir yerde durduğunu izleyecek, göreceksiniz. Bazen yüreğiniz acıyacak, gözleriniz dolacak ama en önemlisi, düşüneceksiniz. Biz bunu vadediyoruz."

SÖZ VER, AYAĞA KALKACAKSIN’
Kırmızıgül, filmin ardından yaptığı açıklamada ise ‘Mucize’nin vizyona girmesinin ardından İzmit’ten 5 yaşında fizik tedavisini reddeden engelli bir çocuğun annesinin yolladığı videoyu anlatarak, “O videoda, bizim ana karakterimiz olan Aziz’e ve Mahsun Abi’sine bir mesajı vardı. ‘Aziz Ağabey, Mahsun Ağabey, ben size söz veriyorum, fizik tedaviyi kabul edeceğim ve en yakın zamanda ayağa kalkacağım’. O küçük çocuk bende çok büyük bir pencere açtı. Aslında devam filmini düşünmüyordum. Bana şunu söylüyordu aslında; Aziz’in nasıl yürüdüğünü, nasıl ayağa kalktığını, anlat bize."
Videoyu izledikten sonra Duru isimli çocukla telefonda konuştuğunu dile getiren Kırmızıgül, "Ben senin için bu filmin ikincisini yazacağım. Sen de bana söz ver, ayağa kalkacaksın, dedim. O Duru, ayağa kalktı ve bu filmde de oynadı. Sevgili Duru eğer sen olmasaydın, böyle bir film gerçekten olmayacaktı. Ben bunu senin için yazdım. Burada gördüğün bütün oyuncu ağabeylerin ve ablaların senin için oynadı. Sen de verdiğin sözü tuttun, ayağa kalktın. İsterim ki bütün insanlara umut ol."

SANAT, SPOR VE SİYASET DÜNYASI BİR ARADA
Uniq Hall’de gerçekleşen gösterime Kırmızıgül ve tüm oyuncu kadrosu ile aralarında; Kültür ve Turizm Bakanı eşi Pervin Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Orhan Gencebay, Sevim Emre, Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Oktay Kaynarca, Haluk Levent, Ahmet Kural, Kubat, Burak Kut, Murat Cemcir, Murat Han, Polat Yağcı, Semiramis Pekkan, Seray Sever, İrem Derici, Olgun Şimşek, Ahu Aysal, Adem Kılıç, Manuş Baba, Funda Arar, Murat Ünalmış, İsmail Hacısalihoğlu, Seray Sever, Güneri Cıvaoğlu, Emre Kınay, Emel Müftüoğlu, Hamdi Alkan, Hüseyin Avni Danyal, Cemal Okan, Timur Savcı, Burak Sağyaşar, Ebru Sanver, Edip Akbayram, Erol Aksoy, Güneri Civaoğlu, Haluk Ulusoy, Ercan Saatçi, Mübariz Mansimov ve Azeri oyuncu Gövher Gülmalıyeva, Sinema Telif Hakları eski genel müdürü Abrurahman Çelik, Mustafa Süzer, Fikret Ercan, Necati Kocabay, Nadide Sultan, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Mustafa Sarıgül’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü isim yer aldı.