Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu kim kurtardı?

Bu köşede, 29 Mayıs tarihinde yer alan yazımda, AKP’nin, Mansur Yavaş’ın koltuğuna el koyma peşinde olduğunu yazmıştım. Bunun için de şaibeli bir isim bulup onun üstünden Mansur Yavaş’ı suçlamaya kalkıştıklarını vurgulamıştım. Öyle ileri gitmişlerdi ki Sayın Yavaş hakkında hem de ağır cezada dava açtırmışlardı.

Onu bir biçimde mahkum ettirecekler; Belediye Meclisi’ndeki çoğunluğu kullanıp AKP’li birisini belediye başkanlığı koltuğuna oturtacaklardı.

Yine AKP lideri Erdoğan, İstanbul seçimlerini 31 Mart’ta kazanan Ekrem İmamoğlu’nu da yargı üstünden tehdit etmişti. Belliydi ki Erdoğan; Atatürk karşıtı ve Osmanlıcı Ordu Valisi Seddar Yavuz’u şikâyetçi yaparak İmamoğlu’nu mahkum ettirme ve onun koltuğuna da bir AKP’li meclis üyesini oturtma planları yapıyordu.

Gel gör ki ortaya İstanbul halkı çıktı. Bu millet 23 Haziran’da Erdoğan’a öyle bir darbe indirdi ki anlatılamaz…

Bu gücün içinde yüzde 3 oranında MHP’li seçmen ve haktan hukuktan yana olan yüzde 2’lik AKP’li seçmen de vardı.

İşte bu milli irade İstanbul’da kükreyerek Erdoğan’a, “Dur bakalım!” dedi.

Böylece de AKP’ye bağlı bazı yargıçların kullanılarak belediye başkanlıklarının ele geçirilmesi planı çöpe atıldı. .

Artık kimse Mansur Yavaş’ın koltuğuna dokunamaz. Şu an bir seçim olsa Sayın Yavaş en az yüzde 70 oy alır. Aynı sonuçların İstanbul’da ortaya çıkacağından kimsenin kuşkusu olmasın.

Bilmelidir ki Sayın Erdoğan, millet vicdanındaki adalet duygusunu zedeledikçe güç yitirecek ve bu havayla da 2023 seçimine bile kalmadan saraydan ayrılmak zorunda kalabilecektir.

Hatırlatalım ki milletle inatlaşmanın sonucu herkes için hüsran olmuştur.

SARAY MEDYASI ÇÖP OLDU!
Gördünüz, bu milletin gözünde çöp kadar değerleri yokmuş…

Sabahtan, akşama, akşamdan sabaha kadar AKP yanlılarını konuşturdular. Ekrem İmamoğlu’na alçakça iftiralar attılar… CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu linç ettirmeye çabaladılar. İYİ Parti lideri Akşener’i yok saydılar. Muhalefeti PKK’cı ve FETÖ’cü göstermek için çığlıklar attılar.

Hürriyet, Sabah, Milliyet, Akşam, Star, Yeni Şafak ve öbürleri…

CNN Türk, TRT, ATV, NTV ve öbür TV’ler…

Eşekten düşmüş karpuza döndüler…

Çöp oldular, kokmuş çöp…

Beynini satmış akademisyenleri… Kalemini kiraya vermiş sözde yazarları… Sabah akşam konuşturdular; AKP’yi övdürdüler. Aynı kirli isimleri sırayla saray TV’lerinde gösterdiler. Muhalif yazarları, akademisyenleri ve STK temsilcilerini yok saydılar.

Ama bu kuşatma ve karartmaya karşın İstanbul halkı holding medyasını, saray medyasını çiğnedi geçti… Tek merkezden yönetilen, haberleri tek merkezden yazılan, aynı başlıkları kullanan utanç medyası 23 Haziran gecesi İstanbul’un kanalizasyonuna atıldı…

Ama yüzüne tükürsen yarabbi şükür diyecek bu tipler, bu kadrolar utanmadan yollarına devam ediyorlar…

Devam edin… Aynı satılık kalemlerle, aynı çıkarcı ve cumhuriyet düşmanı laf ebelerinizle devam edin… Devam edin ki bu millet tez elden tümünüzü kanalizasyona süpürsün…

ATATÜRK ÇARPTI
31 Mart seçimini kazanan Ekrem İmamoğlu Anıtkabir’e çıkarak devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarını sunmuştu.

Vay sen misin bunu yapan?

AKP lideri Tayyip Erdoğan verip veriştirmişti İmamoğlu’na… Hatta İmamoğlu’nun imzaladığı Anıtkabir’deki o defteri kaldırtmıştı.

Ne oldu?

Atatürk, Erdoğan’ın adayını çarptı…

“Madem anlamıyorsunuz; madem yüzde 49’u az buldunuz, buyurun size yüzde 54!” dedi.

Kim demiş Atatürk öldü diye…

En az 1938’deki kadar canlı…

Kendisine ihanet edeni çarpıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar