Mustafa Gözaydın

Mustafa Gözaydın

Matematik

Günümüzdeki en büyük sorunlardan biri, öğrencilerin matematiği yeterince ciddiye almamasıdır. Yapısal bilimin onlara mühendislik, istatistik, eğitim ve teknoloji alanlarında iyi işler sağlayabilmesine rağmen, bu konuyla ilgilenmiyorlar.

Gençler matematiği hayatları için sıkıcı, zor ve ilgisiz bir şey olarak görürler ve matematiğin gelecekte daha büyük bir üniversite seçimi gibi ya da daha önce de belirttiğimiz gibi, büyük bir maaşlı iş gibi, sağlayabilecekleri tüm faydaları göz önünde bulundurmuyorlar.

Çocuğunuzun neden matematikle ilgilenmesi gerektiğini ve geleceği için neden önemlidir?

Matematik çocuğunuzu daha akıllı yapar. Öğrenme matematiği, sporun gücü ve dayanıklılığı ile aynıdır: Çocuğunuzun başkalarını ve kendini geçmesini sağlayan temel. Çocuğunuz güçlü değilse ve sağlığıyla ilgili sorunları varsa büyük bir spor yıldızı olamaz. Çocuğunuz işinde bir otorite olamaz veya bir gün zeki ve eleştirel düşünmezse ve matematik büyük ölçüde ona yardım edemezse mesleğinde öne çıkamaz.

Matematikle para kazanabilir. Çocuğunuzu birkaç seçmeleri ve çeşitli spor oyunlarını atlamaya ve bunun yerine matematik ödevini yapmaya ikna edin. Bu nedenle, ona parlak bir gelecek getirecek bir işi ve şarkıcıların ve spor yıldızlarının bir yaşam için kazanabileceğinden daha istikrarlı bir gelir elde etmesini sağlamak için ona yeterince destek vereceksiniz.

Para kaybetmemek için matematik esastır. Matematik gibi bilimin yardımıyla, size yardımcı olabileceğine inandığınız çeşitli projeler ve püf noktaları için para israfından kaçınacaksınız.

Matematik çocuğunuza dünyaya yeni bir bilet sağlayabilir. Küresel insan bilinci içinde yaşadığımız dünyayı değiştiriyor. Doğu Avrupa, Hindistan ve Çin'den zeki çocuklar matematik ve diğer “ağır” bilimleri yoksulluk ve sosyal bozulmadan kaçış biletleri olarak görüyorlar.

Matematik, sürekli değişim dünyasında çok önemlidir. Yeni teknolojiler çalışma ve yaşama şeklimizi değiştiriyor. Çocuğunuzun bazı talimatlar kullanmasını istemiyorsanız veya yanlış düğmeye basmaktan korkmamak için profesyonellere sürekli ödeme yapmak istemiyorsanız, işlerin nasıl yürüdüğünü ve neden çalıştıklarını anlamada matematik çok yararlı olabilir.

Matematik gelecekte daha fazla temsil edilecektir. İster beğenelim ister beğenmeyelim, matematik çeşitli endüstrilerde giderek daha önemli bir faktör haline geliyor. Gelecekteki gazeteciler ve politikacılar daha az konuşacak ve daha fazla analiz edecek. Gelecekteki polis ve askeri personel, kesinlikle bir bilim insanının icadı olan teknolojiyi kullanacak. Öğretmenler ve hemşireler de sayılara ve teknolojiye güveneceklerdir. Gelecek mekanik ve marangozlar, bir çekiç ve anahtar kullanacakları kadar optimizasyon elektroniği ve analizi kullanacaklar.

Matematik günlük hayatımızın büyük bir bölümünü oluşturur. Bir ebeveyn olarak, çocuğunuza bu kursun sağladığı tüm avantajları dikkat çekmek zorundasınız. Tabii ki, herkes bir matematikçi veya mühendis olmak zorunda değildir, ancak bu bilim çocuğunuzun eleştirel düşünmesi, analiz etmesi ve mümkün olan en iyi kararı vermesi için çok sayıda yaşam koşullarında ona yardımcı olabilir.

Matematik bilimlerin anasıdır. Bu nedenle, programlamada çok önemlidir, iyi bir matematik becerisine sahip olmak, matematiksel işlemleri içeren herhangi bir uygulamayı geliştirdiğinden. zorluklarla karşılaşabilir ancak matematikte özellikle yazılım konusunda yapay zeka gibi sonsuz matematiğin sunduğu tüm bu fırsatları deneyimlemek için önce çocuğunuzun matematiği sevmesine yardım etmeniz gerekir. Çocuğunuzun matematik sevmesine yardımcı olmak için elinizden gelen her şeyi yapın.

Önceki ve Sonraki Yazılar