McCain ve Arınç

ABD tarihinin en önemli senatörüydü McCain. 1967 de Vietnam da vuruldu. Beş yıl savaş esiri oldu. İki yıl hücrede işkence gördü. Donanma pilotu olarak bir savaş kahramanıydı.

İnatçı ve sağduyulu bir muhafazakârdı. Göçmen sevdalısıydı ve göçmen yasası hazırlamıştı. Ülkesinin Rusya politikalarını sürekli eleştirmişti. Trump’un Suriye politikasını “ABD tarihinin utanç sayfalarından biri olarak” nitelendirmişti.

Çoğunlukla da Türk dostu olmuştu. Ölmeden önce, Vasiyet mektubunda iki şarkının çalınmasını istemiş! Birincisi, Bu adam vatanına hizmet etti denilmesinin beste yapılarak şarkıya dönüşmesini. İkincisi ise Türkiye’den çalıntı bir şarkı… Ölürsem kabrime gelme istemem! Bunu da Trump için istemiş. Öldüğümde Trump cenaze merasimime gelmesin demiş... .

Buraya kadar iyi de, Peki ARINÇ ile ne ilgisi var diye düşünmekte haklısınız. AKP öncesi ve sonrası davanın yılmaz savunucusu hatta AKP’nin ilk üç kurucusundan biri değil mi ARINÇ? Geçtiğimiz günlerde AKP kongresinde “Bülent Arınç adının silindiğini görünce” yumuşakça isyan etmişti Bülent Bey. Mc Cain bence Arınç’a inanılmaz bir ufuk açtı. Arınç adına bundan sonra yapılacak tek şey kaldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, McCain’in vasiyetini Türkiye’de hayata geçirmek. Eyyy... Selvi boylum yoldaşım dostum, Tayyip Bey, Ölürsem kabrime gelme istemem... .

Korkarım, ABD bastırdıkça, Ekonomik kriz ses getirdikçe, Türkiye’de bu tür vasiyetlerin çoğalacak olması. İşin ilginç yanı ise, Moskova’ya düne kadar “Moskof” diyenler, Bugün “Moskofun kucağında oturarak” Arınç’la birlikte “Ölürsem kabrime gelme istemem” şarkısıyla çoğalacaklar…

Önceki ve Sonraki Yazılar