Adnan Bulut: Kim yapacak bu darbeyi?

Adnan Bulut: Kim yapacak bu darbeyi?

KRT Genel Müdürü gazeteci Adnan Bulut Zafer Arapkirli ile Akşam Haberleri'nde gündemi değerlendirdi.

KRT Genel Müdürü gazeteci Adnan Bulut, "Devleti siz yönetiyorsunuz. Polis, ordu, istihbarat size bağlı. Açıklayın öğrenelim. 15 Temmuz'daki gibi kenetlenelim. Korku salmayın, açıklayın. Kim yapacak bu darbeyi?" diye sordu. Bulut, "Döndüler yine aynı yere. Belli ki birşeylerin hazırlığı var" dedi.

Bulut, Zafer Arapkirli ile Akşam Haberleri'nde, "13 yıl önce de böyleydi. Eleştireni darbeci ilan ettiler. Aldılar Sİlivri'ye doldurdular insanları... Ne oldu; hepsi yalan çıktı. Bugün ne oldu? Döndüler yine aynı yere. Belli ki birşeylerin hazırlığı var. Gazetecilerin tehdidi, İzmit'te AKP'li bir çocuğun bir kavonoz mermi ile çıkması filan bunların hiçbirisi tesadüfi değil" dedi. Bulut, Türkiye'de artık darbe iddialarını kimsenin yemeyeceğinin altını çizdi.

Bulut konuşmasını şöyle sürdürdü: 

Ergenekon ile başladılar peşine "Balyoz" eklediler, peşine "Askeri Casusluk" eklediler, eklediler de eklediler... En son 'Kozmik Oda' ile birlikte Türkiye'nin mahremine girildi. Kozmik Oda'da Türkiye bir işgale uğrarsa içerideki direnişi, aynı Kuvayı Milliye direnişi gibi örgütleyecek insanların isimleri vardı. 

Fethullahçı alçaklar o dönem ortaklarının da yol vermesiyle Kozmik Oda'ye girdiler, o bilgileri aldılar, götürdüler ve CIA'e teslim ettiler.  Ortakları kimdi? Bugün Türkiye'yi yönetenler. Bu izni verenler mesela Bülent Arınç bununlar ilgili hesap verdi mi? Bilmiyorum. Herhangi bir soruşturmaya uğradı mı? Bilmiyorum. Bülent Arınç üzerinden başladı. Neymiş Bülent Arınç'a suikast düzenlenecekmiş. Hep kandırılıyorlar, bir tane maske dağıtmayı da beceremiyorlar. 

"BİR TUZAK KURULUYORSA HEP BERABER MÜCADE EDELİM"

"Darbe işini artık Türkiye'de kimse yemez. Kim darbe yapacak?" diye soran Bulut, Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı ve şöyle devam etti:

Söylüyor Cumhurbaşkanı; Allah'a can borcumdan başka kimseye borcum yok, kimseye eyvallahım yoktur. Biz bu yoldan dönmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı siz bu ülkeyi yönetiyorsunuz. Rejim de değişti tek başınıza yönetiyorsunuz, saraydan yönetiyorsunuz. Çıkıp bu halka o zaman diyeceksiniz ki; Demokrasiyi akamete uğratmak isteyen böyle bir grup var. Ve bunlar darbe hazırlığı yapıyorlar. Zafer abi de Adnan Bulut da hep birlikte biz sizin yanınızda duralım bu darbeci alçaklara karşı. Kim ki Türkiye'ye bu tuzağı kuruyorsa hep birlikte mücadele edelim. 

15 Temmuz'da biz hepimiz aslan gibi durduk. Çünkü Amerikan destekli Fethullahçı bir darbeydi. Geçit vermedik, bunu hep birlikte yaptık. Bugün linç etmeye çalıştıkları Özgür Özeller, Bülent Tezcanlar o gece TBMM'ye gitti. Bülent Tezcan'ın o gece Meclis'te bütün Türkiye'yi direnmeye çağırdığı çığlıkları hala kulaklarımda çınlıyor. 

"BİREYSEL OLARAK BAŞLAMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Son dönemde gazetecilerin, aydınların, CHP'li siyasetçilerin ölümle tehdit edilmesini değerlendiren Bulut, "Belli ki organize birşey, daha önce ben böyle durumlar görmemiştim. Birilerinin çıkıp CHP Genel Başkanını, milletvekillerini, il başkanlarını tehdit etmesinin bireysel olarak başlaması mümkün değil. Belli ki birşeylerin hazırlığı var. Gazetecilerin tehdidi, İzmit'te AKP'li bir çocuğun bir kavonoz mermi ile çıkması filan bunların hiçbirisi tesadüfi değil. " dedi.