Ahmet Hakan: Abdullah Gül aday olmazsa Muharrem İnce...

Ahmet Hakan: Abdullah Gül aday olmazsa Muharrem İnce...

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Memleket Hareketi'ni başlatan Muharrem İnce ile ilgili değerlendirmede bulunarak, "Abdullah Gül aday olmazsa İnce de olmaz yorumunu yaptı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde CHP'li Muharrem İnce'nin Sivas'tan başlattığı Memleket Hareketi ile ilgili bir yazı kaleme aldı. 

İnce'nin bütün yatırımını Abdullah Gül’ün CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olması ihtimali üzerine yaptığı görüşünü ifade eden Hakan, "Gül devreden çıkarsa İnce de devreden çıkar. İnce’nin buna karşı bir B planı olduğunu sanmıyorum" dedi.

Hakan'ın yazısından o bölüm şöyle:


ÜÇ MADDEDE MUHARREM İNCE

MADDE 1
SİVAS'TA YANLIŞ BAŞLADI

Sivas’ta otobüsünün önünde büyük bir kalabalık toplansa, “Korona zamanı böyle şey olur mu?” diyeceklerdi. Kalabalık toplanmasa, “Muharrem İnce’yi 30 kişi bile dinlemeye gelmedi” diyeceklerdi. İkincisi oldu, ikincisini dediler. Hatta daha da ileri gittiler. “Ölü doğdu, fos çıktı” dediler. Sonuç? Maskeli ve mesafeli bir kapalı salon toplantısı yapsaydı, çok daha iyi ederdi.

MADDE 2
TÜM HESABI GÜL'E BAĞLI 

Muharrem İnce, bütün yatırımını Abdullah Gül’ün CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olması ihtimali üzerine yapmış görünüyor. Peki ya CHP’nin adayı Gül değil de İmamoğlu ya da Yavaş olursa ne olacak? Böyle bir durumda Muharrem İnce’nin yüzüne bakan olur mu? Yani demem o ki... Gül devreden çıkarsa İnce de devreden çıkar. İnce’nin buna karşı bir B planı olduğunu sanmıyorum. 

MADDE 3
O YAYINLADI, BU YAYINLAMADI 

Muharrem İnce’yi o kanal yayınlamış, bu kanal yayınlamamış. Ben Muharrem İnce’nin yerinde olsam... Yayınlayan ve yayınlamayan kanallarla ilgili yorumlar yapanlara şöyle seslenirdim: “Ben sözümün gücüne güveniyorum. Sözümün gücünün bütün hesapları alt üst edeceğine inanıyorum. Kimin hangi hesapla yayınladığından ya da kimin hangi hesapla yayınlamadığından bana ne? Yayınlandığı mecraya göre sözüme kıymet biçmek, ilkelliktir”.