Ahmet Hakan çılgına döndü: Çakallığa bakar mısın...

Ahmet Hakan çılgına döndü: Çakallığa bakar mısın...

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, cinsel istismar suçundan tutuklanan "Uşşaki tarikatı şeyhi" Fatih Nurullah lakaplı Eyüp Fatih Şağban’ın müritlerine yazdığı mektuba sert tepki göstererek "Adamın yaptığı çakallığa bakar mısın" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, kamuoyunda “Uşşaki Tarikatı Şeyhi” olarak bilinen ve müridinin 12 yaşındaki çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Fatih Nurullah lakaplı Eyüp Fatih Şağban’ın müritlerine yazdığı mektubu köşesine taşıdı.

Şağban, bu mektupta suçsuz olduğunu iddia ederek “Ne yazık ki İstanbul Sözleşmesi'ndeki beyan esas alınarak, bu durum zuhur etmiştir” demişti.

Hakan da Şağban’ın “çakallık yaptığını” söyledi ve bugünkü köşesinde şunları yazdı:

Küçük bir kız çocuğunu tacizden hapiste yatan şeyh bozuntusu, müritlerine mektup yazıp şöyle demiş: “Bu kızları bana evlenmem için teklif ettiler. Ama ah o İstanbul Sözleşmesi yok mu! Onun yüzünden böyle oldu.”

Adamın yaptığı çakallığa bakar mısınız? Suçu İstanbul Sözleşmesi’ne atarak... Güya İstanbul Sözleşmesi’ne itiraz edenleri arkasına almış olacak.

Bu adamın yaptığı çakallık nasıl bertaraf edilebilir? Bunun tek bir yolu var:

Hem İstanbul Sözleşmesi’ni savunanlar hem de İstanbul Sözleşmesi’ne itirazları olanlar... Hep birlikte... Bu adama... “Sen öyle bir adilik, öyle bir rezillik yaptın ki... Dünyanın bütün sözleşmeleri bir araya gelse yine de bu adiliği, bu rezilliği temizleyemez” diye cevap vermelidir. Çakallık, bu şekilde bertaraf edilir.