Ahmet Hakan: Erdoğan İyi Parti ile ittifak yapmak istiyor

Ahmet Hakan: Erdoğan İyi Parti ile ittifak yapmak istiyor

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı ‘Evine dön’ çağrısını yorumladı.

Hakan, Bahçeli'nin 'ev'den kastettiğinin Cumhur İttifakı olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçime 'AK Parti, İyi Parti ve MHP' üçlüsüyle girmek istiyor" görüşünü savundu. 

Hakan yazısında, "Yazlık sitelerde, emekli kahvelerinde, deneyimli bürokratların tatil buluşmalarında, eski/yeni siyasetçilerin yazlık site muhabbetlerinde... Kısacası siyasete azıcık da olsa meraklı kesimlerin takıldığı her yerde... Herkes aynı sorunun cevabını arıyor: 'Devlet Bahçeli, Meral Akşener’e neden ‘Evine dön’ çağrısı yaptı?' Ben de işte bu sorunun cevabını aradım dün gün boyu..." ifadesini kullandı. 

Hakan, "Ulaştığım sonuçları tek tek açıklıyorum: ‘Cumhur ittifakı’, İYİ Parti’yi kendi safına çekmek istiyor... Bu bir. Devlet Bahçeli’nin 'yuva' ya da 'ev'den kastettiği MHP değil, ‘cumhur ittifakı’... Bu iki. Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçime “AK Parti, İYİ Parti ve MHP” üçlüsüyle girmek istiyor. Bu üç." düşüncesini dile getirdi. 

Hakan, "Bahçeli’nin açıklaması, bu yolda atılan ilk önemli adım... Bu dört. İyi Parti cenahıyla kurulan bir temas var mı, bilmiyorum. Ama alttan alta yoklamaların yapıldığı kesin... Bu beş. Bu girişimin en temel amacı şu: CHP’yi HDP ile baş başa bırakmak... Bu da altı." ifadesini kullandı.